Wedstrijden

Home Roeien Wedstrijden

Wedstrijden in Nederland

Verenigingen door heel Nederland organiseren gedurende het jaar verschillende soorten wedstrijden. Naast de klassieke twee kilometerwedstrijden worden ook langebaanwedstrijden georganiseerd. Kijk voor een compleet overzicht van de georganiseerde wedstrijden op https://roeien.nl/kalender/. Wil je meedoen aan een wedstrijd? Stuur dan een mailtje naar Bram Bollaert via wedstrijdsecretaris@zrzv.nl 

De Wintercompetitie

Deze roeiwedstrijd wordt eens per maand gehouden, gedurende november tot maart. Het parcours is 4 kilometer op het Zwartewater, vlakbij de vereniging. Iedereen die in een C-boot of gladde boot op het Zwarte Water mag roeien, kan deelnemen en iedere wedstrijd mag in andere boten en/of ploegsamenstellingen gevaren worden. Meer informatie over de wintercompetitie.

Mastenbroek Marathon

De Mastenbroek Marathon vindt meestal plaats in september en is een prestatietocht en roeiwedstrijd die je langs Zwolle – Kampen – Genemuiden – Hasselt – en weer Zwolle voert. De tocht is onderdeel van het KNRB Marathonklassement. Deelnemen kan in een C2x+, C4x+, wherry of sloep. Lees meer over de Mastenbroek Marathon.

Zwolsche Vechtregatta

Deze regatta is tijdrace op de Vecht van 5 kilometer. De wedstrijd wordt gehouden aan het begin van de zomer in de prachtige natuurlijke omgeving van de Overijsselse Vecht.

Midzomerfeest: King of the kolk!

De King of the Kolk is een laagdrempelige korte baan competitie op onze eigen Westerveldse kolk. Het zal gaan om een boord aan boord +/-500 meter wedstrijd met keerboei. De King of the Kolk wordt gevaren in C-boten (C4+, C2+, C1). Er zullen prijzen zijn voor verschillende velden en winnaars zijn het hele jaar de (trotse) drager van de eervolle titel: King of the Kolk!Meer informatie over het midzomerfeest: King of the Kolk