Lid worden

Home Over de ZRZV Lid worden

Leuk dat je interesse hebt in de ZRZV! Hieronder kun je je aanmelden voor de roei- of zeilafdeling.

Ik wil graag roeien

De procedure voor een lidmaatschap bij de roeiafdeling is als volgt:

  • Je meld je aan voor lidmaatschap via het inschrijfformulier.
  • Als je beginner bent, geeft geef je je ook op voor de eerste roeicursus P1.
  • Heb je al roeiervaring? Dan vragen we je een keer voor te roeien en bespreken met de vervolgstappen met je.
  • Na de kennismakingsperiode of eerste roeicursus (ca. 2 maanden) kunt je je lidmaatschap opzeggen. Je betaalt dan slechts € 75,– i.p.v. de jaarcontributie. Daarna kan opzeggen pas weer per 1 januari van het volgend jaar met een opzegtermijn van een maand.
  • Bij je aanmelding machtig je de vereniging tot automatische incasso van de contributie.

LET OP: de wachtlijst voor de beginnerscursus roeien voor volwassenen is op dit moment erg lang. De eerste vrije plekken zijn beschikbaar in 2025. Als je al roei-ervaring hebt, hoef je deze cursus niet te volgen en kan je meteen lid worden. Hetzelfde geldt voor junioren onder 18 jaar: zij kunnen per direct beginnen met de cursus.

Ik wil graag zeilen

Heb je voldoende zeilervaring? Na een korte kennismaking vragen we je een keer voor te zeilen en dan kun je direct gebruik maken van onze zeilboten en meedoen aan alle activiteiten. Je kunt je dan direct inschrijven voor een jaar-lidmaatschap bij de ZRZV, via het inschrijfformulier.

Heb je nog geen of onvoldoende zeilervaring? Dan kun je starten met een zeilinstructie cursus. Deze kan binnen een jaar leiden tot een bevoegdheid om volledig zelfstandig een polyvalk te mogen reserveren om mee te zeilen.

Ik wil sociëteitslid worden

Wil je graag betrokken zijn bij de vereniging, maar niet actief zeilen of roeien? Voor het sociëteitslidmaatschap geldt een lagere contributie. Vul dan het lidmaatschapsformulier in. Bij je aanmelding machtig je de vereniging tot automatische incasso van de contributie.

Ledenadministratie

Het wijzigen van je contactgegevens doe je zelf in E-captain. Als je de inloggegevens kwijt bent, kun je mailen naar ledenadministratie@zrzv.nl. Dit is ook het adres voor vragen over je lidmaatschap, het wijzigen of – jaarlijks voor 1 dec. – opzeggen ervan.