Over de ZRZV

Home Over de ZRZV

De Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging (ZRZV) is één van de oudste sportverenigingen van Zwolle. De club is opgericht in 1887 en ligt langs het mooiste roeiwater van Nederland. Met ruim 500 leden zijn we uitgegroeid tot een actieve, grote en gezellige vereniging.

Voor wie?

Iedereen kan bij ons terecht, of je nou jong bent of oud, beginner of gevorderd, recreant of juist een fanatiekeling. We bieden veel verschillende activiteiten en we nemen deel aan nationale en internationale evenementen en wedstrijden. We hebben we een actieve en gezellige jeugdafdeling, waar altijd leuke activiteiten worden georganiseerd. Ook mensen met een visuele of lichamelijke beperking bieden we de mogelijkheid om bij ons begeleid te komen sporten.

Faciliteiten

We beschikken over een grote, gevarieerde en goed onderhouden roei- en zeilvloot en een schitterend pand aan de Westerveldse Kolk, langs het Zwartewater. In dit moderne pand zijn ons clubhuis, botenloods en een werkplaats ondergebracht. Leden kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van de grote zaal in het clubhuis.

Op de Westerveldse Kolk geven we roei- en zeilinstructie. Vanuit hier kun je alle kanten op: richting de Overijsselse Vecht, of de IJssel, maar denk ook eens aan de Weerribben en omgeving. De roei- en zeilmogelijkheden zijn dus onbeperkt.

Toegankelijk voor minder validen

De vereniging is toegankelijk voor een rolstoel, heeft een ribbel-blindengeleidelijn, een speciale kleedruimte met aangepast toilet en douche en een trap-rolstoellift. Verder beschikken we over speciale ortheses, elastieken, klittenband, een te-water-laat-voorziening en een instap-glijplank. Ook zijn er diverse aanpassing aan boten mogelijk, zoals een vaste bank, aangepaste riemen en extra drijvers.

Instructeurs en coaches

Om iedereen de kans te bieden om goed te leren roeien of zeilen, werken we met een goed instructie- en coachsysteem. Veiligheid en gezondheid vinden we belangrijke aandachtspunten, daarom hebben we voor de roeiafdeling een professionele instructeur aangetrokken. Zijn missie is om onze vrijwillige coaches en instructeurs verder te ontwikkelen.

Vrijwilligers

Onze vereniging kan niet bestaan zonder de vrijwillige inzet van onze leden. Ons bestuur, de verschillende commissies, een vertrouwenspersoon, allemaal hebben ze hun eigen taken.
Meer over verenigingswerk.

Lid worden?

Heb je interesse in een lidmaatschap bij de ZRZV? Meld je dan aan. Heb je nog vragen? Kijk eens onder onze FAQ of neem dan contact met ons op.

Lid worden