Roeien

Home Roeien

Roeien kan vanaf de leeftijd van 10 jaar en iedereen kan bij ons terecht. We bieden mogelijkheden voor beginnende leden, gevorderde leden, recreatieve roeiers, fanatieke wedstrijdroeiers en minder valide roeiers.

Roeien leren

Heb je nog nooit in een roeiboot gezeten, maar lijkt het je fantastisch om het te leren? Volg bij ons dan de beginnerscursus Ploegroeien-1 (P1). Circa drie keer per jaar (in maart, mei en september) starten we met een nieuwe groep. In de P1-cursus leer je in 8 weken de basistechnieken van het roeien en sturen in een stabiele ploegboot . Je roeit tijdens deze eerste cursus 2 x per week; dat is van belang voor het aanleren van de roeitechniek. We besteden ook ruime aandacht aan de veiligheid op het water en aan het zorgvuldig gebruik van het materiaal. Uiteraard maak je ook kennis met de vereniging. Aan het eind van de cursus wordt gekeken of je voldoende vaardigheden hebt voor het vervolgtraject. Als dat het geval is, mag je zelfstandig specifieke boten afschrijven in het reserveringssysteem van de vereniging. En dan bepaal je ook zelf hoe vaak en intensief je wilt roeien.

 

Vervolg: P1-plus

Roeiers die P1 hebben afgerond gaan vervolgens in ploegverband en met coaching vanaf de kant hun roei- en stuurcapaciteiten verbeteren en in laten slijten door in stabiele ploegboten kilometers op het water te maken. Dit noemen we “P1 – plus” en is een traject op maat. De coaches bepalen in overleg met de roeier wanneer de roeier klaar is voor de volgende stap. Voor de een is dat na een aantal weken, anderen hebben meer tijd nodig. Na P1- plus zijn er verschillende opties: roeiers gaan zelfstandig als ploeg verder of ze melden zich aan voor een cursus voor gevorderden.

Vervolgcursussen

Wanneer je P1 en P1-plus gedaan hebt, mag je je inschrijven voor een (vervolg)cursus, als je je ten minste een aantal uren als vrijwilliger hebt ingezet voor de vereniging. Voor alle vervolgcursussen geldt dat het daadwerkelijk starten hiervan afhankelijk is van het aantal inschrijvingen. Kijk voor meer informatie en om je op te geven op de pagina vervolgcursussen.

Zij-instroom

Ben je een nieuw lid, maar heb je al roeiervaring opgedaan? Dan zien we je als een zij-instromer. Kom dan naar ons informatie-uur om kennis te maken. Ook kun je dan bij ons je ervaring en voorkeuren aangeven en een afspraak maken met de examencommissie om op een later tijdstip voor te roeien. Aan de hand daarvan stellen we je bevoegdheden vast.

Aangepast Roeien

Roeien is een zeer geschikte sport voor vrijwel iedereen. Mensen met een lichamelijke of visuele beperking niet uitgezonderd. Met hulpmiddelen en/of een goede aanpassing aan de boot veranderen beperkingen in ongekende mogelijkheden! Bij de Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging zijn er mogelijkheden voor aangepast roeien. Lees meer over A-roeien.

Jeugdroeien

We hebben een grote jeugdafdeling met meer dan 50 jeugdleden. Naast het roeien organiseren we ook niet-sportieve activiteiten. Dit doet het Bestuur voor Jongeren (BVJ), een bestuur door jeugdleden voor jeugdleden. Wil je meer weten over jeugdroeien? Bekijk de jeugdpagina.

Informatie-uur voor nieuwe leden

Elke eerste zaterdag van de maand om 11.00 uur ben je welkom tijdens ons  informatie-uur. Deze is bedoeld voor aspirant leden. Tijdens dit uur informeren we je over het reilen en zeilen van de vereniging. Een bestuurslid zal aanwezig zijn om je te ontvangen.

Lid worden?

Zie je het roeien helemaal zitten en wil je graag lid worden van de ZRZV? Schrijf je dan in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.