Vervolgcursussen

Home Roeien Opleiding Vervolgcursussen

S1

In de S1-cursus leer je individueel roeien in een skiff en verbeter je je roeitechniek, bootgevoel en balans. Ook deze cursus duurt gemiddeld acht weken, waarbij je twee keer per week les hebt. In je eigen tempo ga je aan de slag met je skifftechniek. Het is een individuele cursus, waarbij je je in je eigen tempo de skifftechniek eigen maakt.
De cursus start jaarlijks zowel in mei als september. Om alvast in de sfeer te komen, hebben de instructeurs van de P1 groep een serie video’s gemaakt waarin je kan zien wat er allemaal bij komt kijken om veilig de eerste roeihalen in een skiff te maken: De filmpjes kan je hier bekijken

S2, P2, B2 en Stuur 2

Wil je vervolgens je individuele techniek, of ploegtechniek verder ontwikkelen? Je kracht en uithoudingsvermogen vergroten? Misschien heb je wedstrijdambities? Je kunt je dan inschrijven voor een vervolgcursus. We stellen dan wel als eis dat je minimaal één jaar roei-ervaring hebt opgedaan sinds het halen van je S1 én dat je je als vrijwilliger hebt ingezet voor de vereniging. Ook zul je moeten ‘voorroeien’. Of de cursus start is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

S3

Voor de fanatieke en ervaren S2 skiffeur is er de S3 cursus. In deze cursus worden deelnemers klaargestoomd voor deelname aan een wedstrijd. Een fantastische ervaring waar je veel van leert! Inzet, fitheid en een goede basistechniek zijn belangrijke voorwaarden om mee te doen aan deze cursus. Ook vinden we het belangrijk dat je je zelf ook als vrijwilliger inzet voor de vereniging, de Zwolsche zijn we samen! Voor deze cursus vindt een selectietraining plaats.

Stuur 3

Wil je graag een gladde boot met acht roeiers leren sturen? Schrijf je dan in voor Stuur 3. Deze cursus bestaat uit zes tot acht praktische lessen met ervaren roeiers. In deze cursus draait het om: ‘in control zijn’ met de boot, het coachen van de roeiers, het geven van heldere, eenduidige instructies en het goed varen van wedstrijden. Om in aanmerking te komen voor de opleiding ‘Stuur 3’ moet je beschikken over ‘Stuur 2’. Daarnaast verwachten we dat je bij het behalen van de bevoegdheid ook inzetbaar bent als stuur.

Inschrijven vervolgcursussen

Voordat je begint aan een vervolgcursus, willen we wel graag dat je in E-captain aangeeft wat voor verenigingswerk je doet. Dit geldt voor alle cursussen, behalve aan de P1-cursus.

Schrijf je hier in