Beginnerscursus

Home Roeien Opleiding Beginnerscursus

Bij de Zwolsche starten nieuwe, onervaren leden met de beginnerscursus Ploegroeien1 (P1). Deze wordt in principe twee keer per jaar georganiseerd: in maart en september. In de P1-cursus leer je in ploegverband de basistechnieken van het roeien en sturen in een stabiele ploegboot. Ook besteedt de cursus aandacht aan de veiligheid op het water en verantwoord omgaan met het materiaal.
Onder leiding van verschillende instructeurs roei je gedurende circa 2½ maand twee keer per week in een ploeg. Na het met goed gevolg afsluiten van de cursus heb je een P1- en Stuur1-bevoegdheid. Om te kunnen deelnemen aan deze cursus, moet je eerst gratis zijn aangemeld als aspirant-lid. Dat kan je hier doen.

Om alvast in de sfeer te komen, hebben de instructeurs van de P1 groep een serie video’s gemaakt waarin je kan zien wat er allemaal bij komt kijken om veilig de eerste roeihalen te maken: de video’s kan je hier bekijken.

Hierna kan je verder naar P1- plus, waar je onder begeleiding vanaf de kant je roei- en stuurcapaciteiten kunt laten inslijten door veel kilometers te maken op het Zwarte Water of de Vecht. Vervolgens is doorstroming mogelijk naar een vervolgcursus in een skiff (éénpersoonsboot) of een gladde boot  diverse vervolgcursussen, onder voorwaarde dat je je een aantal uur actief hebt ingezet voor de vereniging.

LET OP: de wachtlijst voor de beginnerscursus roeien voor volwassenen is op dit moment erg lang. De eerste vrije plekken zijn beschikbaar in 2025. Als je al roei-ervaring hebt, hoef je deze cursus niet te volgen en kan je meteen lid worden. Hetzelfde geldt voor junioren onder 18 jaar: zij kunnen per direct beginnen met de cursus.