Beginnerscursus

Home Roeien Opleiding Beginnerscursus

Bij de Zwolsche starten nieuwe, onervaren leden met de beginnerscursus Ploegroeien1 (P1). Deze wordt in principe drie keer per jaar georganiseerd: in maart, mei en september. In de P1-cursus leer je in ploegverband de basistechnieken van het roeien en sturen in een stabiele ploegboot. Ook besteedt de cursus aandacht aan de veiligheid op het water en verantwoord omgaan met het materiaal.
Onder leiding van verschillende instructeurs roei je gedurende circa 2½ maand twee keer per week in een ploeg. Na het met goed gevolg afsluiten van de cursus heb je een P1- en Stuur1-bevoegdheid.

Om alvast in de sfeer te komen, hebben de instructeurs van de P1 groep een serie video’s gemaakt waarin je kan zien wat er allemaal bij komt kijken om veilig de eerste roeihalen te maken: de video’s kan je hier bekijken.

Hierna kan je verder naar P1- plus, waar je onder begeleiding vanaf de kant je roei- en stuurcapaciteiten kunt laten inslijten door veel kilometers te maken op het Zwarte Water of de Vecht. Vervolgens is doorstroming mogelijk naar een vervolgcursus in een skiff (éénpersoonsboot) of een gladde boot  diverse vervolgcursussen, onder voorwaarde dat je je een aantal uur actief hebt ingezet voor de vereniging.

Let op! De cursussen P1 voor dit jaar zitten helaas vol. De eerstvolgende startdatum is in maart 2024.