Jeugdroeien

Home Roeien Jeugdroeien

We hebben een grote jeugdafdeling met meer dan 50 jeugdleden. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Lijkt de roeisport wel iets voor jou? Kom dan eens een kijkje nemen bij de Jeugd & Junioren op de ZRZV!

Iedere zaterdag van 11.00 tot 12.30 is er een grote groep junioren bezig met roeien. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier en niveau. Zo kun je actief trainen voor wedstrijden (nationaal) of competities (regionaal), maar ook trainen voor onderlinge competities of juist voor de teamspirit!

Roeiseizoen

Het roeiseizoen loopt van zomervakantie tot zomervakantie. In de maanden september en maart kunnen je je aanmelden. Aan het eind van deze maanden worden de ploegen ingedeeld op ervaring en ambitie. Een roeiseizoen heeft de volgende (algemene) indeling:

 • September: trainen voor een nieuw te behalen examen (skiff of ploeg, indelen van ploegen voor de winterperiode
 • Oktober t/m februari: trainen in ploegen, bijv. voor de WinterCompetitie (ZRZV)
  maart ploegen herindelen op ervaring en ambitie
 • April t/m juni trainen in teams voor juniorencompetitie (http://klassementen.knrb.nl/juniorencompetitie/) en trainen voor evenementen

Iedere training wordt gegeven door (minimaal) twee coaches. De training kent een techniekdeel en een specifiek deel, afhankelijk van je ambities. In de winter wordt er doorgetraind op het water (als het niet vriest) of op het land met ergometer- of hardlooptrainingen. In het roeiseizoen wordt er rekening gehouden met vakanties, waardoor trainingen kunnen vervallen.

Andere roeiactiviteiten

Je kunt roeien op de vereniging, je kunt je actief worden in het Bestuur voor Jongeren (BvJ), maar er is nog meer! Sinds een paar jaar helpen wij mee met grote roei-evenementen in Nederland, zoals de Internationale Koninklijke Holland Beker, World Cups en World Under 23 Rowing. We hebben bijvvoorbeeld geassisteerd bij het klokken van tussentijden of het vasthouden van roeiboten bij de start. Lijkt dat je (ook) leuk? Wij zijn van de partij!

Voorbereiding op studentenroeien

Om de doorstroming naar het studentenroeien vloeiender te laten verlopen, zijn we gestart met een ‘boordgroep’. Deze bestaat vooral uit junioren van 16 t/m 18 jaar. We zullen zien of dit in de volgende roeiseizoenen voortgezet kan worden.

Bestuur voor Jongeren

Naast het roeien organiseren we ook niet-sportieve activiteiten. Dit doet het Bestuur voor Jongeren (BVJ), een bestuur door jeugdleden voor jeugdleden. Denk hierbij aan:

 • Barbecue aan einde van seizoen,
 • Filmavonden,
 • Gourmetten met Kerst,
 • Paasactiviteiten,
 • Meevaren met de Sinterklaasintocht,
 • Toertochten varen,
 • Een jaarlijkse ouderdag en nog veel meer.

Deze activiteiten vinden maandelijks plaats. Als je jeugdlid bent, of wordt, hopen we je graag te zien bij een van de activiteiten! Voor vragen, opmerkingen suggesties of iets anders kan je ons altijd e-mailen op bvj@zrzv.nl

Interesse?

Ben je geïnteresseerd geraakt in roeien? Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Nienke Hielkema, Commissaris Jeugd & Junioren, via e-mail jeugdenjunioren@zrzv.nl.