Jeugdzeilen

Home Zeilen Jeugdzeilen

Er is momenteel een wachtlijst voor kinderen. Heb je behoefte aan informatie of wil je je zoon of dochter op de wachtlijst krijgen, neem dan contact op via mail : jeugdzeilen@zrzv.nl

Onze zeilcursus is voor de jeugd van negen tot zestien jaar. De begeleiding is intensief en aangepast op de leeftijdsgroep. Alleen in bijzondere gevallen kan een kind van acht jaar aan de cursus deelnemen. Daarover worden dan vooraf afspraken gemaakt.

Instructeurs

Een aantal volwassen leden zijn jeugdzeilinstructeur. Zij krijgen hiervoor een korte scholing. De instructeurs begeleiden de kinderen en jongeren bij alle ZRZV-zeilactiviteiten. Een van hen is de coördinator van het jeugdzeilen. Ouders met zeilervaring vragen wij te helpen bij de instructie.

Aanmelden en randvoorwaarden

Kinderen die een zwemdiploma hebben kunnen lid worden van de ZRZV. Wij vragen de kinderen om zelf te zorgen voor de juiste kleding. Meer informatie hierover krijgt u na de aanmelding.

Faciliteiten

Op de club zijn goede kleed- en doucheruimten. Deze worden door alle, ook volwassen leden gebruikt. Zwemvesten zijn aanwezig en verplicht om te gebruiken op het water en de vlotten en/of de oevers. Onder de trap staat een kist met gevonden voorwerpen.

Zeilles op de Westerveldse kolk

Voor ons clubgebouw hebben we mooi zeilwater om te leren zeilen in een Optimist, een Laser Pico of een Laerling. Afhankelijk van de weersomstandigheden beginnen we half mei met de lessen en we eindigen aan het begin van de zomervakantie. Iedere zaterdagmiddag en eventueel ook de zondag komen we bij elkaar. Je krijgt instructie en oefent veel. De vereniging zorgt voor eten en drinken tijdens de pauzes.

Je krijgt een schema met de data van de lessen. Als het schooljaar weer is begonnen, komen we nog een aantal zaterdagmiddagen bij elkaar. We zeilen dan wat meer recreatief en genieten nog van de nazomer. Aan het eind van het seizoen kunnen alle kinderen goed met een zeilboot overweg.

Bootje boenen

We zijn een zeilclub. Dat betekent dat we met elkaar zorgen voor het materiaal. Op de laatste zaterdagmiddag (ergens halverwege oktober) helpen we mee met het schoonmaken van de boten. We verwachten dan alle jeugdleden. Ouders mogen natuurlijk ook helpen. Vele handen maken…

Winteractiviteiten samen met de roeiafdeling

Jaarlijks organiseren jeugdleden van de roeiafdeling activiteiten rondom Kerst. Hierbij zijn ook alle jeugdzeilleden uitgenodigd.

Planning

Voor de jeugd worden zeilkamp dagen georganiseerd. In de zomer 2023 is dit op dinsdag 25 en woensdag 26 juli, en op woensdag 30 augustus t/m vrijdag 1 september 2023.

Je kunt de jaarplanning online bekijken.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar het jeugdzeilen? Neem dan contact op met Hendri Bargeman via mail jeugdzeilen@zrzv.nl