Over de ZRZV

Home Over de ZRZV

De Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging (ZRZV) is één van de oudste sportverenigingen van Zwolle. De club is opgericht in 1887 en ligt langs het mooiste roeiwater van Nederland. Met ruim 500 leden zijn we uitgegroeid tot een actieve, grote en gezellige vereniging.

Voor wie?

Iedereen kan bij ons terecht, of je nou jong bent of oud, beginner of gevorderd, recreant of juist een fanatiekeling. We bieden veel verschillende activiteiten en we nemen deel aan nationale en internationale evenementen en wedstrijden. We hebben we een actieve en gezellige jeugdafdeling, waar altijd leuke activiteiten worden georganiseerd. Ook mensen met een lichamelijke beperking bieden we de mogelijkheid om bij ons begeleid te komen sporten.

Faciliteiten

We beschikken over een grote, gevarieerde en goed onderhouden roei- en zeilvloot en een schitterend pand aan de Westerveldse Kolk, langs het Zwartewater. In dit moderne pand zijn ons clubhuis, botenloods en een werkplaats ondergebracht. Leden kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van de grote zaal in het clubhuis.

Op de Westerveldse Kolk geven we roei- en zeilinstructie. Vanuit hier kun je alle kanten op: richting de Overijsselse Vecht, of de IJssel, maar denk ook eens aan de Weerribben en omgeving. De roei- en zeilmogelijkheden zijn dus onbeperkt.

Toegankelijk voor minder validen

De vereniging is toegankelijk voor een rolstoel, heeft een ribbel-blindengeleidelijn, een speciale kleedruimte met aangepast toilet en douche en een trap-rolstoellift. Verder beschikken we over speciale ortheses, elastieken, klittenband, een te-water-laat-voorziening en een instap-glijplank. Ook zijn er diverse aanpassing aan boten mogelijk, zoals een vaste bank, aangepaste riemen en extra drijvers.

Instructeurs en coaches

Om iedereen de kans te bieden om goed te leren roeien of zeilen, werken we met een goed instructie- en coachsysteem. Veiligheid en gezondheid vinden we belangrijke aandachtspunten, daarom hebben we voor de roeiafdeling een professionele instructeur aangetrokken. Zijn missie is om onze vrijwillige coaches en instructeurs verder te ontwikkelen.

Vrijwilligers

De ZRZV is een vereniging van en voor leden, bruist van de roei- en zeilactiviteiten en huist in dit prachtige verenigingsgebouw op een wonderschone locatie. Wij, leden én vrijwilligers, vormen het kloppend hart van de ZRZV. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor het op peil houden van alle activiteiten, het gebouw en terrein en het sociale klimaat. Daarom vragen we van jou, als lid, je steentje bij te dragen door minimaal driedagdelen per jaar Verenigingswerk te doen. Niet omdat het moet, maar omdat het ons veel biedt; sportiviteit, gezelligheid, gezondheid, contact en vriendschap, prestatie en veiligheid.

Voor alle werkzaamheden zijn jullie helpende handen nodig!  Ervaring, kundigheid of onvermoede talenten? Er is voor iedereen wat wils!

Je kunt je voor verschillende werkzaamheden in de volgende categorieën inschrijven:

 • Roeien: instructie/coachen/trainen
 • Jeugd- en junioren roeien
 • Wedstrijden roeien
 • Evenementen roeien en zeilen
 • Zeilen
 • Barcommissie/gebouw en terreinonderhoud
 • Materiaal en onderhoud
 • Communicatie en Pr
 • Bestuur en beleidsondersteuning

Hoe schrijf jij je in?

 • Log in e-captain link
 • Klik op het tabblad Verenigingswerk/ vrijwilligersfuncties
 • Volg de instructies op deze pagina

Heb je nog vragen of opmerkingen, mail naar verenigingswerk@zrzv.nl

Lid worden?

Heb je interesse in een lidmaatschap bij de ZRZV? Meld je dan aan. Heb je nog vragen? Kijk eens onder onze FAQ of neem dan contact met ons op.

Lid worden