Mastenbroek Marathon

Home Roeien Wedstrijden Mastenbroek Marathon

De ZRZV organiseert in september de Mastenbroek Marathon, een prestatietocht en roeiwedstrijd vanaf de Westerveldse Kolk bij Zwolle. De tocht is onderdeel van het KNRB Marathonklassement. Je kunt de tocht ook op zichzelf varen en deelnemen in een sloep is dit jaar ook mogelijk. De tocht voert je langs Zwolle–Kampen–Genemuiden–Hasselt–Zwolle

Boten

Je roeit in een C2x+, C4x+, wherry of sloep. Het is mogelijk je eigen boot mee te nemen of, indien beschikbaar, een boot te huren bij de ZRZV.

Route en etappes

Je team start in Zwolle bij roeivereniging ZRZV aan de Westerveldse Kolk. Via het Zwarte Water en het Zwolle-IJsselkanaal bereik je de Spooldersluis. Hier start de wedstrijd.

Over de IJssel vaar je in 15,2 kilometer naar Kampen waar de tussentijd wordt geklokt bij de Stadsbrug. Na de Stadsburg roei je nog 1,3 kilometer via de Ganzensluis naar de Kamper Roeivereniging IJssel aan het Ganzendiep.

Na een korte pauze start je hier opnieuw voor de tweede etappe. Je roeit via de Het Ganzendiep, de Goot, het Zwarte Meer en Zwarte Water weer naar de Westerveldse Kolk, een etappe van 30,5 kilometer. Je bent dan om de Mastenbroekerpolder heen gevaren, een polder drooggelegd in 1364!

Programma

7.30 uur Secretariaat geopend en telefonisch bereikbaar
8.00 uur Stuurliedenvergadering (Let op: vervroegd!)
8.30 uur Boten te water
9.00 uur Vertrek
14.00 uur Aankomst eerste boten
17.00 uur Aankomst laatste boten

Na afloop serveren we soep en broodjes.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld is respectievelijk €30, €50 of €40 per boot. Voor een sloep geldt €10 per deelnemer.  Het inschrijfgeld kun je overmaken op rekening NL53 RABO 0160709768 t.n.v. ZRZV Zwolle onder vermelding van Mastenbroek Marathon en je verenigings-/ploegnaam.

Ga de uitdaging aan!

Inschrijven gaat via de KNRB. Deelname aan deze tocht geschiedt geheel op eigen risico. Heb je vragen? Mail dan naar de wedstrijdleider via mm@zrzv.nl