Toerroeien

Home Roeien Toerroeien

Toercommissie

De toercommissie organiseert jaarlijks enkele toertochten, voornamelijk voor eigen leden, in de omgeving van Zwolle. Deze tochten zijn een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een prima manier om meer ervaring en conditie te krijgen voor het roeien van langere afstanden. We organiseren soms ook tochten bij een andere vereniging om te ervaren hoe leuk dat kan zijn. 

Als anderen bij ons willen (gast)roeien regelt de toercommissie alles wat daarbij komt kijken.

TOERTOCHTEN 2024

Toertochten is: 

  • • genieten van de prachtige omgeving
  • • leuk en gezellig, socializen
  • • kennismaking met andere roeileden
  • • werken aan de conditie

We organiseren als toercommissie vanuit de ZRZV de volgende tochten, waarbij iedereen als ploeg of individueel kan inschrijven. Bij voorkeur deelt de Toercommissie de boten in zodat er combinaties van minder ervaren en ervaren roeiers ontstaan.  Boten worden gereserveerd op basis van het aantal aanmeldingen. We proberen iedereen aan boord te krijgen, op volgorde van aanmelding maar als het niet precies past, kan een enkele roeier buiten de boot vallen. Elke toertocht wordt aangekondigd en toegelicht in de nieuwsbrief; details krijgt iedereen persoonlijk kort voor vertrek. Een mailtje sturen naar toercommissie@zrzv.nl werkt vaak ook verhelderend. 

Dauwtrappen

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024. Verzamelen om 6.00 uur (ochtend) bij de roei. Het wordt een retourtje richting een gemaal bij Hasselt. 

De toercommissie verzorgt bij terugkeer een ontbijt, waarvoor een eigen bijdrage van 6 euro pp wordt gerekend. Het voordeel van het vroege vertrek is dat je het water heel anders meemaakt dan later op de dag èn je bent redelijk vroeg weer terug op de vereniging, rond 10 uur, zodat je nog een dag overhoudt voor andere activiteiten met familie/vrienden. 

Aanmelden kan tot 1 mei via Toercommissie@zrzv.nl

Rondje Gastroeien bij roeivereniging ’t Diep in Steenwijk 

Datum zaterdag 29 juni :

Deze tocht willen we graag roeien op het water bij Roeivereniging ’t Diep in Steenwijk. 

We huren de boten voor de tocht. Door de beperkte beschikbaarheid van boten is er een maximum aantal deelnemers mogelijk. De kosten voor huur is voor de deelnemers.

Inschrijven kan tot 8 juni. Als de inschrijving vol is kom je op de wachtlijst.

Aanmelding via toercommissie@zrzv.nl 

Blauwe Bogen tocht naar Dalfsen

Datum: zondag 8 september 2023

De Blauwe Bogentocht dankt zijn naam aan het feit dat je over de Vecht naar de brug met de blauwe bogen bij Dalfsen roeit. Daar kan geluncht worden, om vervolgens met frisse moed en energie de terugtocht te aanvaarden. Dit is een tocht van een hele dag. Je moet op de heen- en terugweg door de sluis Vechterweerd. De tocht is ongeveer 34 km. De lunch is op eigen kosten.

Aanmelden voor 1 september.
Informatie en aanmelden via toercommissie@zrzv.nl 

ANDERE TOERTOCHTEN  en GASTROEIEN bij andere verenigingen 

Het is leuk om op ander water en bij een andere vereniging te roeien. Dit kun je zelf met de desbetreffende vereniging organiseren voor je eigen ploeg. Vaak is het mogelijk een C-boot te huren bij een andere vereniging. Dit regel je door direct met de gast-vereniging contact op te nemen en afspraken te maken.

Ook worden er toertochten georganiseerd door andere verenigingen. Hieraan doen vaak veel verenigingen mee.  Voor deze tochten regel je boten en botenwagen via de Zwolsche. Zo gaan in april vaak enkele boten naar Steenwijk voor de Weerribben – Wieden tocht. Tochten bij andere verenigingen worden gepubliceerd via de website: 

Toer! Roeitochten en marathons (toertochten-marathon-roeien.nl)

Je kunt jezelf met een ploeg aanmelden bij de betreffende vereniging voor een tocht waar je aan mee wilt doen. Dan weet je ook of je een boot kunt huren of een eigen boot mee moet nemen.