Toerroeien

Home Roeien Toerroeien

De toercommissie organiseert jaarlijks enkele toertochten, voornamelijk voor eigen leden, in de omgeving van Zwolle. Deze tochten zijn een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een prima manier om meer ervaring en conditie te krijgen voor het roeien van langere afstanden. 

TOERTOCHTEN 2023 

Toertochten is:  

  • genieten van de prachtige omgeving 
  • leuk en gezellig, socializen 
  • kennismaking met andere roeileden 
  • Werken aan de conditie 

We organiseren als toercommissie vanuit de ZRZV de volgende tochten, waarbij iedereen als ploeg of individueel kan inschrijven. Boten worden gereserveerd op basis van het aantal aanmeldingen. We proberen iedereen aan boord te krijgen, op volgorde van aanmelding maar als het niet precies past, kan een enkele roeier buiten de boot vallen. 

 

Dauwtrappen 

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 18 mei 2023. Verzamelen om 6.00 uur (ochtend) bij de roei, we roeien via Zwarte Water naar de Vecht en dan door naar Berkum en terug. De tocht is ongeveer 16 km.  

We willen ontbijten bij de waterscouts, aan de kolk bij Berkum. De toercommissie verzorgt het ontbijt, waarvoor een eigen bijdrage van 5 euro pp wordt gerekend. Het voordeel van het vroege vertrek is dat je het water heel anders meemaakt dan later op de dag èn je bent redelijk vroeg weer terug op de vereniging, rond 10 uur, zodat je nog een dag overhoudt voor andere activiteiten met familie/vrienden.  

Aanmelden kan tot 12 mei via Toercommissie@zrzv.nl 

 

Rondje Gastroeien bij roeivereniging De IJssel in Kampen   

Datum zaterdag 24 juni: 

Deze tocht willen we graag roeien op het water bij Roeivereniging De IJssel in Kampen. De tocht is ongeveer 25 km lang, en gaat over het Ganzendiep, Zwarte meer en de Goot terug naar Kampen. De tocht wordt in de middag gevaren. 

We huren de boten voor de tocht. Door de beperkte beschikbaarheid van boten is er een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Bij te veel inschrijvingen is de volgorde van inschrijving van belang.De kosten voor huur is voor de deelnemers. 

13.15 verzamelen bij de IJssel in Kampen

Aanmelden voor 10 juni. Aanmelding via toercommissie@zrzv.nl  

 

Tocht naar Belt Schutsloot 

Datum: 10 september 2023 

 

De tocht naar Belt Schutsloot is een dagtocht. De tocht gaat over het Zwarte water naar Zwartsluis, daar ga je via een sluisje de Arembergergracht op en vaar je door tot Belts Schutsloot. Daar kan geluncht worden, om vervolgens met frisse moed en energie de terugtocht te aanvaarden. De tocht is ongeveer 34 km. De lunch is op eigen kosten. 

Aanmelden voor 1 september. Informatie en aanmelden via toercommissie@zrzv.nl  

 

ANDERE TOERTOCHTEN – GASTROEIEN bij andere verenigingen  

Het is leuk om op ander water en bij een andere vereniging te roeien. Dit kun je zelf met de desbetreffende vereniging organiseren voor je eigen ploeg. Vaak is het mogelijk een C-boot te huren bij een andere vereniging. Dit regel je door direct met de gast-vereniging contact op te nemen en afspraken te maken. 

Ook worden er toertochten georganiseerd door andere verenigingen. Hieraan doen vaak veel verenigingen mee.  Voor deze tochten regel je boten en botenwagen via de Zwolsche. Zo gaan in april vaak enkele boten naar Steenwijk voor de Weerribben – Wieden tocht. Tochten bij andere verenigingen worden gepubliceerd via de website:  

Je kunt je zelf met een ploeg aanmelden bij de betreffende vereniging voor een tocht waar je aan mee wilt doen. Dan weet je ook of je een boot kan huren, of een eigen boot mee moet nemen.