Toerroeien

Home Roeien Toerroeien

De toercommissie organiseert jaarlijks enkele toertochten, voornamelijk voor eigen leden, in de omgeving van Zwolle. Deze tochten zijn een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een prima manier om meer ervaring en conditie te krijgen voor het roeien van langere afstanden.

TOERTOCHTEN 2022

Ook in 2022 wil de toercommissie heel graag weer mooie toertochten aanbieden. Toertochten is: 

  • genieten van de prachtige omgeving
  • leuk en gezellig, socialisen
  • kennismaking met andere roeileden
  • Werken aan de conditie

We organiseren als toercommissie graag vanaf de ZRZV de volgende tochten: 

  • Dauwtrappen over Zwarte Water en Vecht naar de Luwte (voorheen Dijkmoment/Vecht en zo) 
  • De Blauwe Bogentocht, naar Dalfsen 
  • Groter rondje Zwolle

Alleen voor Dauwtrappen ligt de datum vast, de overige tochten volgen later. Houd daarvoor de website in de gaten.

Dauwtrappen

Dauwtrappen is op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Verzamelen om 6.00 uur (ochtend) bij de roei, we roeien via Zwarte Water naar de Vecht en dan door naar de Luwte (voorheen Dijkmoment) en terug. De tocht is ongeveer 17 km. 

Ontbijt bij de Luwte is is helaas niet mogelijk, maar een alternatieve plek wordt gezocht. De toercommissie verzorgt het ontbijt, waarvoor een eigen bijdrage van 7 euro pp wordt gerekend. Het voordeel van het vroege vertrek is dat je het water heel anders meemaakt dan later op de dag èn je bent redelijk vroeg weer terug op de roei, rond 10 uur, zodat je nog een dag overhoudt voor andere activiteiten met familie/vrienden. Kosten voor ontbijt zijn voor rekening roeier.

Aanmelden kan tot 20 mei via Toercommissie@zrzv.nl

Blauwe Bogentocht

De Blauwe Bogentocht dankt zijn naam aan het feit dat je over de Vecht naar de brug met de blauwe bogen bij Dalfsen roeit. Daar kan geluncht worden, om vervolgens met frisse moed en energie de terugtocht te aanvaarden. De tocht is ongeveer 34 km. De lunch is op eigen kosten.

Groter rondje Zwolle

Groter rondje Zwolle wordt geroeid vanuit 2 richtingen, met wisseling van ploegen. Het is een mooie aanvulling op het traditionele rondje Zwolle omdat je nu via de stad naar de Passiebloem molen roeit, en daar wisselt met een andere ploeg die vanaf de Vecht komt aanroeien. Boten blijven liggen aan weerszijden van de Ceintuurbaan, roeiers lopen via de tunnel naar de andere kant en stappen daar in de andere boot en roeien terug naar de roei. 

ANDERE TOERTOCHTEN – GASTROEIEN bij andere verenigingen 

Het is ook leuk om eens op ander water en bij een andere vereniging te roeien. Dit kun je zelf met de desbetreffende vereniging organiseren voor je eigen ploeg. Zo zijn begin april 5 boten naar de Steenwijk gegaan voor de Weerribben – Wieden toertocht.   Tochten bij andere verenigingen worden gepubliceerd via de website: 

Toer! Roeitochten en marathons (toertochten-marathon-roeien.nl)

Je kunt je zelf met een ploeg aanmelden bij de betreffende vereniging voor een tocht waar je aan mee wilt doen.