Toerroeien

Home Roeien Toerroeien

De toercommissie organiseert jaarlijks enkele toertochten, voornamelijk voor eigen leden, in de omgeving van Zwolle. Deze tochten zijn een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een prima manier om meer ervaring en conditie te krijgen voor het roeien van langere afstanden.

Toerroeien 2020

Weerribben-Wieden toertocht – VERVALLEN

Op zondag 5 april organiseert roeivereniging ’t Diep (Steenwijk) de Weerribben-Wieden toertocht over 35 km door het grootste laagveenmoereas van West-Europa. De toercommissie heeft 3 C4’en gereserveerd voor deelnemers aan deze toertocht. De boten worden op zaterdag 4 april gebruikt door de deelnemers aan de marathon. De wedstrijdroeiers brengen de boten naar Steenwijk en de toerroeiers nemen ze mee terug naar Zwolle.

Dauwtrappen op Zwarte Water en Vecht

Wegens groot succes geprolongeerd: de Dauwtraptocht (20 km) naar Vecht & Zo/Dijkmoment op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei). Vroeg verzamelen (06.00 u) en inschepen, aanleggen voorbij Berkum bij Vecht & Zo voor een gezamenlijk ontbijt en dan terug voor een afsluitende kop koffie op de roei. Mis dit niet!

NIEUW: Midzomernachttocht

Op zaterdag 20 juni varen we ’s avonds de Midzomernachttocht. Vanaf roeivereniging De IJssel in Kampen roeien we ieen rondje over Ganzendiep, Goot, Zwarte Meer en weer over het Ganzendiep terug naar De IJssel. De afstand bedraagt ca 23 km en deze tocht is geschikt voor elk niveau roeier.

Sail Amsterdam

Van 12 t/m 16 augustus vindt Sail Amsterdam plaats, het grootse spektakel met intocht van windjammers, vlootschouw door de koning, bezichtiging van bezoekende schepen enz. De toercommissie wil dit evenement met een aantal boten bezoeken. Dat bezoek moet nog worden uitgewerkt. Houd de website en de roeinieuwsbrief in de gaten!

Blauwe Bogentocht

Het bekende retourtje Dalfsen, dit jaar op zondag 30 augutsus: over de Vecht via de sluis bij Vechterweerd naar Dalfsen. Daar lunchen en na de middag terug. Afstand 35 km in totaal. Een mooie tocht over de Vecht, een van de mooiste rivieren van ons land.

Deelname

We gaan ervan uit dat deelnemers zich met een complete ploeg inschrijven. Een inschrijflijst op het prikbord biedt gelegenheid eventueel ploeggenoten te vinden. De toercommissie heeft geen reserveroeiers beschikbaar!

Deelname door externen is ook mogelijk. We gaan ervan uit dat leden van andere verenigingen daarvoor in principe hun eigen boten meenemen. Gebruik van Zwolsche-boten is hooguit zeer beperkt mogelijk. Informatie en aanmelding via toercommissie@zrzv.nl

Huur van Zwolsche-boten voor toertochten bij Zwolle

Voor gebruik van onze boten door leden van andere verenigingen vragen wij een huur van EUR 25 per dag voor een C4 en EUR 15 per dag voor C2 of wherry.

Houd de website en de roeinieuwsbrief in de gaten voor nadere informatie over deze en andere tochten.