Zeilen

Home Zeilen

De zeilafdeling van de ZRZV houdt zich bezig met zeilen op het water in en rond Zwolle. Onze leden scheppen hiervoor gezamenlijk de voorwaarden. In het voorjaar geven ervaren leden op een aantal zaterdagmiddagen lessen in kielboten. Anderen gebruiken de wintermaanden om de boten te onderhouden en vaarklaar te maken. Daarnaast is er een enthousiaste groep die de zeiluitjes en de theorieavonden voorbereidt en uitvoert. Kortom, de zeilafdeling wordt gevormd door haar leden. Lid zijn en deelnemen betekenen dus meer dan alleen een boot in- of uitstappen. Met elkaar geven we inhoud en vorm aan de activiteiten van onze vereniging en jij bent daarbij van harte welkom!

Zeilinstructie voor volwassenen

Wij bieden je een ruim aanbod om te leren zeilen en/of om techniek te verbeteren. De ZRZV is echter geen zeilschool. We bieden geen afgeronde cursus, zoals CWO 1 of 2. Wel geven we zeven instructielessen op zaterdagochtend en middag in de periode april, mei en juni. Meer over zeilinstructie voor volwassenen.

Jeugdzeilen

Bij de ZRZV hebben we een actieve jeugdzeilafdeling. Het doel van deze afdeling is kinderen en jongeren enthousiast te maken voor het zeilen in verenigingsverband. De vereniging heeft daarom acht optimisten, vier laser PICO’s en één snelle Wayfarer in bezit. Zo nodig wordt ook gebruik gemaakt van een volksboot. Ook zijn er andere materialen aanwezig om kinderen en jongeren te begeleiden bij het jeugdzeilen. Meer over jeugdzeilen.

Inloopzeilen

Het inloopzeilen organiseren we op maandagavond, woensdagavond en vrijdagmorgen. Alle roei- en zeilleden kunnen aan deze inloopactiviteiten deelnemen. Zowel beginnende, semi-gevorderde en gevorderde zeilers en ook de ‘hoe-moet-het-ook-alweer-zeilers’ en schippers in spé zijn welkom. Meer over inloopzeilen.

Zeiluitjes en zeiltochten

Jaarlijks organiseren we een aantal leuke zeiluitjes. Voor zowel beginnende zeilers als voor gevorderden zijn deze dagen zinvol, ontspannen en gezellig. We zeilen dan in een ander vaargebied en maken kennis met uiteenlopende situaties en handelingen tijdens het varen, zoals het passeren van sluizen of bruggen, varen op stromend water, het gebruik van een buitenboordmotor, de vaarregels op het water, kaartlezen etc. Wil je meer informatie of  wil je je aanmelden voor een van de zeiluitjes? Neem dan contact met ons op via zeilactiviteiten@zrzv.nl. Meer over toertochten.

Vlootgebruik

De vereniging heeft eigen zeilboten die door de leden worden gebruikt. Je hebt geen ervaring nodig om te mogen zeilen en kunt deelnemen aan de zeilinstructies en het inloopzeilen. Je zeilt dan samen met andere leden, die ervaring hebben, in een boot. Op deze manier leer je zowel onze leden kennen en tegelijkertijd doe je ervaring op met het zeilen.

Planning

De jaarplanning zeilen is het gehele jaar online te raadplegen.

Nieuwsbrief

Heb je interesse in het reilen en zeilen van de ZRZV, dan kun je je hier aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.