Wedstrijdroeien

Home Roeien Wedstrijdroeien

Wedstrijdroeien houdt in principe in dat iemand minstens vier keer per week traint en nationale 2-kilometerwedstrijden start, de Olympische afstand. Over het algemeen doen vooral jeugdleden aan wedstrijdroeien op de Zwolsche, maar de mogelijkheid bestaat voor alle leden. Men start dan in het seniorenveld.

Vanaf de leeftijd van 27 jaar is men veteranenroeier (internationaal: master), waarvoor de velden A t/m I bestaan, afhankelijk van de leeftijd. Voor wedstrijdroeien voor masters bestaan er internationale masterwedstrijden van 1 kilometer.

Verder kunnen jeugd-, senioren- en veteranenroeiers ook zogenaamde Roeiontmoetingen met Wedstrijdkarakter (ROW’s) starten. Deze wedstrijden kan je vinden op de KNRB-kalender. Het niveau ligt daar meestal lager dan op nationale wedstrijden. Deze ROW’s zijn dus leuk voor beginnende roeiers om kennis te maken met het starten van wedstrijden. Klassieke wedstrijden zoals de Head en de Heineken op de Amstel in Amsterdam worden meestal druk bezocht en het niveau is heel divers.

Inschrijven

  • Inschrijving voor wedstrijden verloopt via de wedstrijdsecretaris (wedstrijdsecretaris@zrzv.nl). Wijziging en terugtrekking is mogelijk tot het moment van sluiting van de inschrijving.
  • Na sluiting van de inschrijving ben je verplicht de inschrijfgelden (en boetes bij niet-verschijnen) te betalen. De penningmeester schiet de kosten voor en slaat ze over de roeiers om.
  • Om wedstrijden te kunnen starten moet je een wedstrijdcontract van de KNRB ondertekend hebben. Dit kan opgevraagd worden bij de wedstrijdsecretaris.