Zeilinstructie

Home Zeilen Zeilinstructie

De zeilinstructie is bedoeld voor zowel mensen die willen starten met zeilen als mensen die hun zeilvaardigheid willen ophalen of verbeteren. Ons doel is gezamenlijk plezier te beleven op het water en al doende je eigen zeilvaardigheid te vergroten. Samen met een zeilinstructeur leer je vertrouwd te voelen met en in de boot.

Met deelname aan onze lessen, het inloopzeilen en verschillende zeiluitjes kun je uiteindelijk voldoende vaardigheid opdoen om zelfstandig een zeilboot van de vereniging te mogen gebruiken. Voor beginnende zeilers is dat vaak na het tweede zeilseizoen, bij zeilers met al zeilervaring kan dat na één seizoen of al eerder zijn.

De zeilinstructie bestaat uit 7 zeillessen op zaterdagen en 1 theorieavond door de week. In de ochtend is er een “Beginners” groep en in de middag een “Vervolg” groep. We zeilen met Polyvalken. De zeillessen vinden meestal plaats bij de ZRZV in Zwolle (op de Westerveldse Kolk, de Noorderkolk en het Zwarte Water), maar ook enkele lessen op de Beulakerwijde bij Sint Jansklooster / Wanneperveen.

Planning zeilinstructie najaar 2024:                

Beginners groep: zaterdagochtend start 09:00 uur.
Vervolg groep: zaterdagmiddag start 13:00 uur.

Duur van een zeilles 3,5 uur.

Data:           

(Zeven zeillessen op zaterdagen in het voorjaar 2024 zijn inmiddels afgerond: 13 en 20 april, 11 en 25 mei, 1, 8 en 15 juni 2024.)

De lessen voor het najaar 2024 staan gepland op de zaterdagen 7, 14, 21, 28 september, en 5, 12 en 19 oktober. Voor de instructielessen voor het najaar 2024 zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Theorie avond: datum wordt nader bekend gemaakt.

Wil je meer weten of je aanmelden voor de zeilinstructie? Neem dan contact op via de mail zeilinstructie@zrzv.nl

De jaarplanning zeilen is het gehele jaar online te raadplegen.