Toegankelijk roeien

Home Roeien Toegankelijk roeien

Roeien is een vloeiende beweging zonder echte piekbelasting, waarbij veel spiergroepen tegelijk worden gebruikt. De sport is dus heel geschikt om spierkracht en conditie op te bouwen en ideaal als middel voor revalidatie. Het leuke van roeien bij de ZRZV is ook dat je als mindervalide roeier samen sport met valide roeiers. Als vereniging doen wij er dus alles aan om jou zoveel mogelijk te laten instromen in de reguliere roeiactiviteiten.

Toegankelijk sporten

De vereniging is toegankelijk voor een rolstoel, heeft een ribbel-blindengeleidelijn, een speciale kleedruimte met aangepast toilet en douche en een trap-rolstoellift. Verder beschikt de Zwolsche over diverse hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden. Dit zijn speciale ortheses, elastieken, klittenbanden, een boot-te-water-laat-voorziening instap-glijplank en een instaphek. Ook zijn er diverse aanpassing aan boten mogelijk, zoals: een vaste bank en andere zitvoorzieningen, aangepaste riemen en extra drijvers.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan via toegankelijkroeien@zrzv.nl. Vervolgens maak je kennis en volgt een intake door deskundige begeleiders. Met hen bespreek je wat je mogelijkheden en wensen zijn en wat wij jou kunnen bieden. In eerste instantie word je dan voor drie maanden ‘kennismakingslid’, om zo te ondervinden of het roeien wat voor je is. De kosten van een kennismakingslidmaatschap zijn hier te vinden.

Coaching

In het begin word je individueel gecoacht. Een aantal vaste vrijwilligers leren je de basistechnieken van het roeien. Daarna zul je in een reguliere cursus of bestaande groep instromen. Dan leer je meer mensen kennen en vind je gemakkelijker roeimaatjes. Als je vanwege je beperking niet kunt instromen in het reguliere roeien, helpen we jou om een groep te vormen, waarop jij kunt terugvallen. We noemen dat jouw eigen ‘A-team’! Aanmelden kan bij toegankelijkroeien@zrzv.nl

Expertisevereniging

In maart 2012 hebben we een intentieverklaring ‘expertisevereniging aangepast roeien voor de Regio Oost’ ondertekend. Hierbij richten we ons allereerst op het versterken van de ZRZV als vereniging met goede faciliteiten, hulpmiddelen en begeleiding voor het A-roeien. De opgedane kennis en ervaring delen we met verenigingen in de Regio Oost.

Instap hulp

In de onderstaande instructie video geven we tips voor het veilig en vertrouwd gebruik van het instaphek, zodat er meer mensen roeien en vooral ook meer mensen langer kunnen blijven roeien.
Instaphek uitleg

Start nu!

Stuur ons een e-mail om eens te komen kijken, een intake en een proefles te doen op onze vereniging of om direct te beginnen met roeien.