Vlootgebruik

Home Zeilen Vlootgebruik

De vereniging heeft eigen zeilboten die door de leden worden gebruikt. Je hebt geen ervaring nodig om te mogen zeilen en kunt deelnemen aan de zeilinstructies en het inloopzeilen. Je zeilt dan samen met andere leden, die ervaring hebben, in een boot. Op deze manier leer je zowel onze leden kennen en tegelijkertijd doe je ervaring op met het zeilen.

Zeilervaring

Wil je zelf met een boot het water op, dan verwachten we dat je over voldoende zeilervaring beschikt. Wij vragen alle leden, dus ook zij die zeildiploma’s hebben, een keer voor te zeilen wanneer ze een boot willen gebruiken. Enkele ervaren en kundige leden zijn gemachtigd om de zeilervaring te beoordelen. Voordat je zelf met een boot weg mag, vinden we het naast zeilkwaliteiten en theoretische kennis ook belangrijk dat je inzicht hebt in de praktische afspraken binnen de vereniging (waar liggen de zeilen, hoe wordt het opgeruimd, etc.). Voor meer informatie hierover kun je één van de instructeurs benaderen, of een lid van de zeilcommissie via mailadres zeilen@zrzv.nl

Onderhoud

Alle leden van de ZRZV zijn vrijwilligers. Samen zijn we verantwoordelijk voor het gebruik en onderhoud van de boten, het gebouw en de overige materialen. We verwachten dat iedereen zorgvuldig met de vloot omgaat. Na het gebruik van de boot laat je de deze netjes en schoon achter, ook al heb je hem niet schoon aangetroffen. Het opvouwen van de zeilen van de zwaardboten vergt enige oefening en hier kun je altijd hulp bij vragen van een ervaren zeillid.

Als er schade of iets kapot is, dan meld je dit in het reserveringssysteem op de website. In de wintermaanden onderhouden wij onze vloot. Hierbij kan iedereen helpen die het leuk vindt om te klussen. De klusavonden zijn altijd op woensdagavond vanaf 19:00 uur.