Gastroeien

Home Roeien Toerroeien Gastroeien

Gastroeien bij de Zwolsche

Roeiers van andere verenigingen zijn welkom om bij de Zwolsche als gast te roeien. De Zwolsche heeft daarvoor C-boten beschikbaar. 

Vanaf het clubhuis kunnen het Zwarte water en de Vecht worden verkend. 

Zo is de Blauwe bogen tocht een trip van 34 km, waarbij stroomopwaarts de Vecht wordt opgeroeid tot Dalfsen. In Dalfsen kun je uitstappen en een pauze nemen. Zo kun je fris de terugtocht aanvaarden naar het clubhuis.

Een alternatief voor een grotere afstand is om via Zwartsluis naar Beltschutsloot te varen. Ook daar is het mogelijk te pauzeren, voor je terug roeit. 

Ook is het leuk om een rondje door de historische binnenstad van Zwolle te roeien vanaf ons clubgebouw. Minder ver, maar niet minder leuk.

Als je interesse hebt om bij ons te roeien kun je een berichtje sturen naar: toercommissie@zrzv.nl

We stemmen dan af hoeveel boten we reserveren en regelen dat je gastvrij onthaald wordt.

De Ontvangst

We verwachten jullie op het afgesproken tijdstip en ontvangen jullie met koffie of thee. De administratie wordt afgehandeld en jullie worden wegwijs gemaakt in de loods. De boten worden toegewezen en naar buiten gebracht.

Bij terugkeer van het roeien worden jullie weer ontvangen en wordt het materiaal weer zorgvuldig opgeborgen. Het is mogelijk nog wat te drinken, en na te genieten van de tocht voor je huiswaarts keert. 

Voor het gastroeien houden wij de volgende regels in acht:

  • – De boten worden verhuurd voor 10 euro per bankje, we leggen dit in een contractje vast.
  • – We beschikken over C2, C3 en C4-en en Wherry’s. Daardoor kunnen we boten aanpassen aan de groepsgrootte.
  • – In verband met het intensieve gebruik van onze vloot door eigen leden op zaterdagochtend en zondagochtend, is verhuur van C-boten op zaterdagochtend en zondagochtend vrijwel niet mogelijk. Wherry’s zijn dan wel beschikbaar.
  • – Voor grote groepen (15 +) geldt ook voor de dinsdag en vrijdag dat men pas na 11.00 uur kan vertrekken.