In de S1-cursus leer je individueel roeien in een skiff en verbeter je je roeitechniek, bootgevoel en balans. Ook deze cursus duurt gemiddeld acht weken, waarbij je twee keer per week les hebt. In je eigen tempo ga je aan de slag met je skifftechniek. Het is een individuele cursus, waarbij je je in je eigen tempo de skifftechniek eigen maakt.
De cursus start jaarlijks zowel in mei als september.
Wil je vervolgens je individuele techniek, of ploegtechniek verder ontwikkelen? Je kracht en uithoudingsvermogen vergroten? Misschien heb je wedstrijdambities? Je kunt je dan inschrijven voor een vervolgcursus. We stellen dan wel als eis dat je minimaal één jaar roei-ervaring hebt opgedaan sinds het halen van je S1 én dat je je als vrijwilliger hebt ingezet voor de vereniging. Ook zul je moeten ‘voorroeien’. Of de cursus start is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
Voor de ambitieuze en/of talentvolle (wedstrijd)roeiers is het nog mogelijk om zich in te schrijven voor de topcursussen S3 en B3, evenals masterclasses. Het doen van vrijwilligerswerk is wel een voorwaarde. Het ‘voorroeien’ maakt deel uit van de toelating en plaatsing gebeurt in overleg.
Wil je graag een gladde boot met acht roeiers leren sturen? Schrijf je dan in voor Stuur 3. Deze cursus bestaat uit zes tot acht praktische lessen met ervaren roeiers. In deze cursus draait het om: ‘in control zijn’ met de boot, het coachen van de roeiers, het geven van heldere, eenduidige instructies en het goed varen van wedstrijden. Om in aanmerking te komen voor de opleiding ‘Stuur 3’ moet je beschikken over ‘Stuur 2’. Daarnaast verwachten we dat je bij het behalen van de bevoegdheid ook inzetbaar bent als stuur.
Voordat je begint aan een vervolgcursus, willen we wel graag dat je in E-captain aangeeft wat voor verenigingswerk je doet. Dit geldt voor alle cursussen, behalve aan de P1-cursus.