Wintercompetitie

Home Roeien Wedstrijden Wintercompetitie

De Wintercompetitie is een wedstrijd voor onze leden, die plaatsvindt op 5 zondagen in de maanden november tot en met maart. Het parcours is 3 op het Zwartewater tussen de kop van de Vecht en de Mastenbroekerburg, vlakbij de vereniging. Hiermee is de Zwolsche Wintercompetitie een wedstrijd voor echt iedereen met een blauw roeihart!

Doelgroep en boottypen

Iedereen die in een C-boot of gladde boot op het Zwarte Water mag roeien, kan meeroeien. Iedere wedstrijd in de serie mag in een andere boot en/of ploegsamenstellingen gevaren worden.

Wedstrijdbepalingen

De wedstrijden zijn tijdraces met vliegende start. Het startverschil bedraagt ca. 15 sec.
De finish vindt plaats bij paal 3, 300 meter voor de Mastenbroekerbrug. De start van de 3 kilometer tijdrace is bij paal 6, bij de monding van de Vecht. Oplopende boten hebben voorrang. Winnaar van de wedstrijd is de boot die via de omrekeningsfactoren de snelste tijd heeft behaald. Er zijn 3 taarten te verdienen voor de winnende skiff, gladde ploegboot en C-boot.
Zie ook het Wedstrijdreglement Wintercompetitie.

Onderlinge vergelijking

De prestaties worden door correctiefactoren vergelijkbaar gemaakt. Correctie vindt plaats op grond van boottype, leeftijd en geslacht. Per boot wordt met de gemiddelde leeftijd gerekend; ieder bemanningslid krijgt dezelfde gecorrigeerde tijd.

Programma

09.00 uur ophalen rugnummers

09.15 uur briefing voor alle deelnemers

09.30 uur boten te water

10.30 uur start wedstrijd

 

Inschrijven & startgeld

De inschrijving op lijsten in het botenhuis vervalt weer en wordt vervangen door een online inschrijflijst. Je kan je inschrijven van woensdag 1 februari 2023 18:00 tot zaterdag 4 februari 2023 20:00 via de link op deze pagina. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,- per roei(st)er per wedstrijd. Dit kun je zowel met de pin als contant (gepast) voldoen bij het afhalen van de rugnummers.

Klik op deze link om naar de inschrijflijst te gaan:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1A483qc4R7UqFBe2jWwhtW-39PJgXlUwXLj-HGHxrjHE/edit#gid=209035279

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de wintercompetitie commissie via wintercompetitie@zrzv.nl.
Let op: via dit mailadres is het niet mogelijk om je in te schrijven!