Wintercompetitie

Home Roeien Wedstrijden Wintercompetitie

De Wintercompetitie is een wedstrijd voor onze leden, die plaatsvindt op 5 zondagen in de maanden november tot en met maart. Het parcours is vanaf seizoen 2021/2022 3 of 1 kilometer op het Zwartewater, vlakbij de vereniging. Hiermee is de Zwolsche Wintercompetitie een wedstrijd voor echt iedereen met een blauw roeihart!

Doelgroep en boottypen

Iedereen die in een C-boot of gladde boot op het Zwarte Water mag roeien, kan meeroeien. Iedere wedstrijd in de serie mag in een andere boot en/of ploegsamenstellingen gevaren worden.

Wedstrijdbepalingen

De wedstrijden zijn tijdraces met vliegende start. Het startverschil bedraagt ca. 15 sec.
De start vindt plaats bij paal 3 vanuit de Mastenbroekerbrug. De finish van de 3 kilometer tijdrace is bij paal 6 en voor de 1 kilometer tijdrace bij paal 4. Oplopende boten hebben voorrang. Winnaar van de wedstrijd is de boot die via de omrekeningsfactoren de snelste tijd heeft behaald op respectievelijk de 3 of de 1 kilometer.
Zie ook het Wedstrijdreglement Wintercompetitie.

Onderlinge vergelijking

De prestaties worden door correctiefactoren vergelijkbaar gemaakt. Correctie vindt plaats op grond van boottype, leeftijd en geslacht. Per boot wordt met de gemiddelde leeftijd gerekend; ieder bemanningslid krijgt dezelfde gecorrigeerde tijd.

Programma

8.15 – 8:45 uur Afhalen rugnummers 3 km
08.45 go no go moment (water of ergo)

08.45 uur Ploegen 3 km te water
09.15 uur Ploegen 3 km oplijnen achter de Mastenbroekerbrug aan stuurboordwal*
09.30 uur Start ploegen 3 km

09.15 – 09.45 Afhalen rugnummers 1 km

09.45 uur Ploegen 1 km te water
10.15 uur Ploegen 1 km oplijnen achter de Mastenbroekerbrug aan stuurboordwal*
10.30 uur Start ploegen 1 km

11.00 uur Inname rugnummers, koffie, napraten en … bekendmaking uitslag

*ploegen die niet om resp. 09.15 voor de 3km en 10.15 voor de 1 km achter de Mastenbroekerbrug klaarliggen worden uitgesloten van deelname er wordt niet meer gewacht!
Inschrijven & startgeld
Inschrijven gaat vanaf dit jaar weer gewoon zoals vanouds op de vereniging met pen en papier! Wil jij vanwege deelname aan een wedstrijd echt in een bepaald boottype varen? Dan kan je dit per mail aangeven uiterlijk twee weken voor de wintercompetitie (voordat de lijsten op de vereniging hangen). Per wedstrijd geven we aan wanneer de inschrijving opent en sluit. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,- per roei(st)er per wedstrijd. Dit kun je voldoen bij het afhalen van de rugnummers.

Altijd strijd!
Mocht de wedstrijd onverhoopt niet doorgaan op het water dan volgt altijd een ergometer competitie! Waarbij voor de deelnemers van de 3 km een 1500 meter en voor de deelnemers van de 1 km een 750 meter op het programma staat! Als je in de dag uitslag wilt staan doe je mee, wil je dit niet? Geen probleem dan drink je lekker een kopje koffie of thee 😉.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de wintercompetitie commissie via wintercompetitie@zrzv.nl.
Let op: via dit mailadres is het niet mogelijk om je in te schrijven!