Wintercompetitie

Home Roeien Wedstrijden Wintercompetitie

De Wintercompetitie is een wedstrijd voor onze leden, die plaatsvindt op 5 zondagen in de maanden november tot en met maart. Het parcours is 3 kilometer op het Zwartewater tussen de kop van de Vecht en de Mastenbroekerburg, vlakbij de vereniging. Hiermee is de Zwolsche Wintercompetitie een wedstrijd voor echt iedereen met een blauw roeihart!

Doelgroep en boottypen

Iedereen die in een C-boot of gladde boot op het Zwarte Water mag roeien, kan meeroeien. Iedere wedstrijd in de serie mag in een andere boot en/of ploegsamenstellingen gevaren worden.

Wedstrijdbepalingen

De wedstrijden zijn tijdraces met vliegende start. Het startverschil bedraagt ca. 15 sec.
De start van de 3 kilometer tijdrace is bij paal 6, bij de monding van de Vecht. De finish vindt plaats bij paal 3, 300 meter voor de Mastenbroekerbrug.Oplopende boten hebben voorrang. Winnaar van de wedstrijd is de boot die via de omrekeningsfactoren de snelste tijd heeft behaald. Er zijn 3 taarten te verdienen voor de winnende skiff, gladde ploegboot en C-boot.
Zie ook het Wedstrijdreglement Wintercompetitie.

Onderlinge vergelijking

De prestaties worden door correctiefactoren vergelijkbaar gemaakt. Correctie vindt plaats op grond van boottype, leeftijd en geslacht. Per boot wordt met de gemiddelde leeftijd gerekend; ieder bemanningslid krijgt dezelfde gecorrigeerde tijd.

Programma

09.00 uur ophalen rugnummers

09.15 uur briefing voor alle deelnemers

09.30 uur boten te water

10.30 uur start wedstrijd

Inschrijven & startgeld

De inschrijving gaat via een online inschrijfdocument. Je kan je inschrijven van woensdag 31 januari 2024 18:00 tot zaterdag 3 februari 2024 20:00 via een link op de homepagina.

Het inschrijfgeld bedraagt € 1,- per roei(st)er per wedstrijd. Dit kun je zowel met de pin als contant (gepast) voldoen bij het afhalen van de rugnummers.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de wintercompetitie commissie via wintercompetitie@zrzv.nl.
Let op: via dit mailadres is het niet mogelijk om je in te schrijven!

Organisatie

De wintercompetitie wordt georganiseerd voor en door leden van de ZRZV. Iedere wedstrijd zorgt één roeiploeg voor de organisatie, ondersteund door de commissaris wedstrijden. Zonder jullie hulp is er daardoor geen competitie! Wil je ook een keer helpen in de organisatie met je ploeg? Stuur dan een mail naar de wintercompetitie commissie via wintercompetitie@zrzv.nl

Uitslagen

Hieronder staan de uitslagen van afgelopen editie(s):

12 November 2023: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1b6ou17eTYsul17_E19NcrSg44y8FsxZcBhtts-q2yUQ/edit?usp=sharing

3 December 2023: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nBrFJQKmLFsFPnb0hJjxj5Ljp6MLwYNz1CGPOQvbEAI/edit#gid=209035279

7 Januari 2024:

https://www.zrzv.nl/wp-content/uploads/2024/01/Uitslagen-Ergometer-Estafette.pdf