Missie & Visie

Home Over de ZRZV Organisatie Missie & Visie

De ZRZV is een bloeiende vereniging die voortdurend aan de weg timmert. De afgelopen maanden hebben we nagedacht over waar we als vereniging voor staan. Daar is een missie en visie uit voortgekomen die je hieronder kunt lezen.

Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging (ZRZV)

Als vereniging dragen we eraan bij dat onze leden zich sportief kunnen ontwikkelen en lang gezond en vitaal blijven. Bovendien zijn we een vereniging waar leden elkaar graag ontmoeten. Dit doen wij door een omgeving te bieden waar beginnende en gevorderde roeiers en zeilers, jong en oud, zich kunnen bekwamen in de roei- en zeilsport. We bieden mogelijkheden voor actieve sporters maar ook voor leden die zich willen ontwikkelen als instructeur of coach, dit kan van recreatief tot olympisch niveau. We beschikken daartoe over de juiste faciliteiten en een geschikte roei- en zeilvloot. Ook zijn we toegankelijk voor sporters met een beperking.

We hechten veel waarde aan goede instructie. Dit is van belang om efficiënt en met hoge snelheid te kunnen roeien of zeilen. Vooral bij het roeien voorkomt een goede techniek blessures.

Bij de ZRZV doe je mee! We willen voor alle leeftijden de deelname aan gezamenlijke evenementen, wedstrijden of andere activiteiten, stimuleren. Dat creëert saamhorigheid en betrokkenheid en vermindert het ledenverloop.

De jeugd en junioren hebben onze speciale aandacht. Wij streven ernaar dat minimaal een van onze junioren deelneemt aan nationale of zelfs internationale roeiwedstrijden. Dit helpt bij het werven van nieuwe jeugdleden en voorkomt vergrijzing van het ledenbestand. Juist voor de jeugd- en juniorleden organiseren we specifieke gezamenlijke activiteiten.

We willen de toegangsdrempel voor nieuwe leden zo laag mogelijk houden. Dat is mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers. Dat houdt de kosten en daarmee de contributie relatief laag.

Kortom:

  • Wij bieden een inspirerende omgeving voor iedereen die wil roeien of zeilen.
  • We beschikken over een mooi gebouw met een gezellige kantine en een aangenaam terras.
  • Je roeit in een beschermd Natura 2000-gebied, algemeen erkend als een van de mooiste roeiwateren van Nederland.
  • We bieden opleidingen en cursussen voor roeiers, zeilers, instructeurs en coaches op alle niveaus.
  • We organiseren toertochten, marathons en wedstrijden waaraan iedereen kan deelnemen.
  • Als zeiler kun je gebruikmaken van boten die zomers bij de Overijsselse en Friese meren liggen.
  • Als lid draag je je steentje bij door het doen van verenigingswerk.