Persoonlijke hygiënemaatregelen

Gepubliceerd op 17 mei 2020

Vandaag informeren we je over de persoonlijke hygiënemaatregelen van de ZRZV, want een aantal zaken gaan nu anders dan je gewend bent. Deze maatregelen zijn volgens het protocol van het RIVM en goedgekeurd door de gemeente Zwolle. Uiteraard hangen er ook posters op de club om je te helpen herinneren.

Wat doe je bij klachten?

Heb je in de afgelopen 24 uur last hebt gehad van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts? Heeft iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten? Is er iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19)? Zit één van jullie in thuisisolatie? Kom dan niet naar de vereniging! Pas wanneer in jouw huishouden 24 uur geen COVID-klachten/symptomen meer zijn, mag je weer naar buiten en sporten.

Welke hygiëneregels gelden er?

 1. Ga direct naar huis wanneer er tijdens je sportactiviteit klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 2. Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar.
 3. Bij de zeilboten is de anderhalve meter werkbaar door vaste posities voor de fokkenist en de schipper op de boot te hanteren. Schipper en fokkenist wisselen gedurende het zeilen niet van positie.
 4. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 5. Vermijd het aanraken van je gezicht.
 6. Schud geen handen.
 7. Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet.
 8. Was je handen met water en zeep voor en na het bezoek aan de ZRZV.
 9. Het is handig om een flesje desinfectans bij je te hebben.
 10. Douche thuis. Dit is niet mogelijk op de ZRZV.
 11. Kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.
 12. Vermijd openbaar vervoer.
 13. Schrijf tijdig een zeilboot, skiff of C1 af en houdt rekening met de aangepaste bloktijden.
 14. Kom in roei- of zeilkleding naar de club.
 15. Bij de Valken is een markering met behulp van zwart/gele tape aangebracht waar de fokkenist voor en de schipper achter moet blijven. In principe kan er alleen of met twee mensen op één boot gezeild worden, tenzij het meerdere mensen uit één huishouding / gezin zijn.
 16. Van te voren spreken de zeilers af wie als schipper en wie als fokkenist mee gaat.
 17. Zij zorgen ervoor dat zij zo kort als mogelijk op de steiger zijn en mijden het contact met andere zeilers en roeiers.
 18. De schipper is ook verantwoordelijk voor wat betreft het naleven van de anderhalve meter, de hygiëne en de schoonmaakregels.
 19. Ga direct na het skiffen of zeilen terug naar huis en douche thuis.
 20. Koffiedrinken, socializen, napraten etc. is voorlopig niet toegestaan: ook niet komen kijken, picknicken of zwemmen.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze persoonlijke hygiënemaatregelen? Laat het ons weten via covid-19@zrzv.nl. In een volgende update gaan we in op de maatregelen rondom de faciliteiten op de vereniging.