Blokschema en reserveren

Gepubliceerd op 14 mei 2020

De bloktijden voor week 20 en 21 zijn inmiddels vrijgegeven.

-> planning week 20
-> planning week 21

Uitleg blokschema’s

In deze update leggen we je meer uit over de werking van de bloktijden. Toezicht op naleving van de regels is één van de belangrijkste eisen om de botenloods open te mogen stellen. Om te voorkomen dat er te veel mensen te gelijk op de club zijn en het lastig is om de 1,5 meter aan te kunnen houden in de loods, op de vlotten, etc. hebben we aangepaste en vooraf vastgestelde bloktijden. Deze zijn dusdanig ruim dat we binnen die blokken maximaal gebruik kunnen maken van het aantal skiffs binnen de vloot. Let op: 

  • De exacte op dit moment vastgestelde en vrijgegeven bloktijden vind je in de planning. Deze zijn groen gemarkeerd.
  • Check wat de bloktijden voor de komende week zijn en schrijf op basis daarvan je boot af. Groen betekent dat er toezicht is en dat je kunt reserveren. Rood betekent dat er geen toezichthouder is en dat er niet geroeid kan worden.
  • Het reserveren van een boot doe je zoals je gewend bent, dus max 72 uur van te voren.
  • Een roeiblok duurt twee uur. De afschrijving is maximaal 1,5 uur. Daarvan kun je 60 minuten roeien. Voor het instappen, uitstappen, schoonmaken en wegleggen van je boot gebruik je totaal 30 minuten.
  • Stel de bloktijd is van 9.00 tot 11.00 uur. Dan kun je een boot reserveren van:
    • 09.00 tot 10.30 uur of van
    • 09.15 tot 10.45 uur.
  • Let er bij het reserveren goed op dat niet iedereen van die maximaal 40 roeiers om 9.00 uur komt, maar spreidt de reserveringen gelijkmatig over deze twee mogelijkheden. Dit voorkomt lange wachttijden en onnodige drukte.
  • Per blok zijn er maximaal 40 roeiplaatsen beschikbaar.
  • Roeiers met een privéboot houden zich eveneens aan de bloktijden en schrijven hun boot af in my-fleet.
  • Boten worden snel en efficiënt in en uit het water gehaald. Als vuistregel geldt dat iedereen maximaal 5 minuten vlottijd heeft, zowel bij in- als uitstappen.
  • Gedurende het in- en uitstappen mogen er op enig moment maximaal 4 skiffs/C1-en per vlot liggen.

21 blokken per week

Op dit moment starten we voor veteranen met 21 blokken per week. Afhankelijk van het enthousiasme, de vraag die gaat ontstaan en het gemak waarmee leden de rol van toezichthouder willen vervullen, kan het aantal blokken al dan niet worden uitgebreid.

Trainingen

Er zijn veel meer skiffeurs dan skiffs. Door de vaste bloktijden (vanwege de toezichtseis), zijn er minder roeimogelijkheden dan normaal. Iedereen is blij dat hij/zij weer het water op kan. Om zo veel mogelijk leden hiervan te laten genieten, vragen we het aantal trainingen in eerste instantie tot maximaal 2x per week te beperken, zodat iedereen in de gelegenheid is om het water op te gaan.

Vragen

Heb je vragen of suggesties op basis van deze update? Laat het ons weten via mail COVID-19@zrzv.nl
In een volgende update geven we je uitgebreide informatie over het toezichthouden.