Mastenbroek Marathon 2021

Gepubliceerd op 3 juli 2021

Prachtige roeimarathon door de IJsseldelta

Zaterdag 11 september 2021
Zwolle–Kampen–Genemuiden–Hasselt–Zwolle

Mastenbroek Marathon 2021

De Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging ZRZV organiseert op zaterdag 11 september 2021 de Mastenbroek Marathon, een prestatietocht en roeiwedstrijd vanaf de Westerveldse Kolk bij Zwolle. De tocht is onderdeel van het KNRB Marathonklassement. Je kunt de tocht ook op zichzelf varen.

De tocht voert je langs de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt door de ecologische hoofdstructuur van Nederland, het Nationaal Park IJsseldelta. Prachtig roeiwater!

Route en etappes

Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving en baankaart.

Programma zaterdag 11 september 2020

7.30 uur Secretariaat geopend en telefonisch bereikbaar
8.15 uur Stuurliedenvergadering
8.30 uur Boten te water
9.00 uur Vertrek
14.00 uur Aankomst eerste boten
17.30 uur Aankomst laatste boten

Na afloop serveren we soep en broodjes.

Ga de uitdaging aan!

Wil je jouw ploeg inschrijven, ga dan naar de inschrijfpagina van de KNRB. Heb je vragen? Stuur ons een mail via mm@zrzv.nl. De inschrijving sluit op 27 augustus om 20.00 uur. Je roeit in een C2x+, C4x+, wherry. Deelnemen in een sloep is ook mogelijk. Het inschrijfgeld is respectievelijk €30, €50 of €40 per boot. Voor een sloep geldt €10 per deelnemer. Studentenploegen zijn van harte welkom!

Velden

In lijn met de KNRB-richtlijnen hebben we voor de C2 en C4 inschrijvingen de velden dames, heren en een open veld. Ploegen met zowel dames als heren op de roeiplaatsen delen we in het open veld in. Mochten er veel deelnemers in het open veld zijn, dan kan de organisatie besluiten om mixed-velden toe te voegen.

Corona-maatregelen

Het kan zijn dat we corona-maatregelen moeten nemen op de wedstrijddag. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we meer tijd dan anders nodig hebben voor de start. We informeren je hier over na je inschrijving. Het kan ook zijn dat we een maximaal aantal deelnemers toelaten

Wanneer er meer belangstelling is dan we toe kunnen laten zal er geloot worden wie er mee mogen. Daarbij wordt in eerste instantie gekeken naar het aantal marathons dat de teamleden al geroeid hebben. Ploegen met geen of weinig marathons krijgen daarbij voorrang boven ploegen die al één of meerdere marathons geroeid hebben (hoe meer marathons de ploegleden gezamenlijk al geroeid hebben, hoe lager de ploeg op de lijst komt). Deze loting wordt binnen één dag na de sluiting inschrijving door de KNRB Commissie Marathonroeien uitgevoerd.

Boten huren

De meeste ploegen nemen deel in hun eigen boot. Het is beperkt mogelijk om een boot te huren bij de ZRZV. De kosten hiervan zijn 10 euro per roei/stuurplaats. We verhuren de boten op volgorde van aanvraag, nadat de inschrijving ontvangen is. ZRZV-ploegen hebben hierbij voorrang. Wil je een huurboot aanvragen, mail dan naar mm@zrzv.nl.

Het inschrijfgeld kun je overmaken op rekening NL53 RABO 0160709768 t.n.v. ZRZV Zwolle onder vermelding van Mastenbroek Marathon en je verenigings-/ploegnaam.

Deelname aan deze tocht geschiedt geheel op eigen risico. Onze adviezen over de veiligheid vind je hier.

Heb je vragen, mail dan naar de organisatie via mm@zrzv.nl