Covid-19/Bardienst

Home Covid-19/Bardienst

Vrijwilligers voor de bardienst gevraagd

Op drukke momenten is het nodig dat er bardienst wordt gedraaid om naast het koffie- en theezetten enig toezicht te houden op de naleving van de Covid-regels. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de ZRZV een veilige plek is om te sporten maar ook dat het een veilige plek is om gezellig na te kletsen. Nu we geen toezichthouders meer nodig hebben, zijn we daarom voortdurend op zoek naar leden die bardiensten willen draaien. Ben je al weer druk aan het roeien of zeilen? Neem dan ook een keertje een bardienst voor je rekening. Voor het barrooster en barwetenswaardigheden:scrol naar beneden.

SAMEN ZIJN WE DE ZRZV!

 

COVID-19 PROTOCOL PER 1 JULI 2020:

Roeien in meermansboten mag weer voor volwassenen 

Op 23 juni werd bekendgemaakt dat er vanaf 1 juli weer in meermansboten geroeid mag worden. In de boot geldt de 1,5 meter norm niet. Op het terrein, de loods, sociëteit etc. geldt deze norm weer wel.  Dat betekent dat er door alle (bevoegde) leden weer in een boot gestapt kan worden. Niemand hoeft meer aan de kant te blijven staan.  Weliswaar onder strikte voorwaarden gesteld door het RIVM en NOC/NSF om besmetting met en verdere verspreiding van Covid-19 zo veel mogelijk te voorkomen. Binnen alle beperkingen en met handhaving van hygiëne- en veiligheidseisen kan er in ieder geval weer door alle leden gesport worden. En daar zijn wij als Zwolsche uiteraard erg blij mee. Ook het gebouw en de toiletten gaan met ingang van 1 juli weer open. De kleedkamers en douches blijven voor alsnog gesloten. 

Protocol 

Wie als vereniging open wilmoet beschikken over een goedgekeurd protocol. De Zwolsche heeft haar vernieuwde protocol voor het volwassenen roeien ingediend bij Sport Service Zwolle, die door de gemeente is gevraagd de regierol te vervullen. Voortschrijdend inzicht en/of nieuwe ontwikkelingen kunnen leiden tot aanpassingen 

Covid-19 en roeien door volwassenen: de regels 

Als je verkouden bent, moet hoesten of koorts hebt, een van je huisgenoten heeft symptomen of je bent recent in contact geweest met een door Covid-19 besmet persoon, kom dan niet naar de vereniging (volg altijd de richtlijnen van het RIVM). De kans dat je anderen besmet is dan namelijk aanwezig. De vereniging bezoeken gebeurt altijd op eigen risico. Ben je boven de zeventig jaar of behoor je tot een risicogroep? Bedenk dan wel of het verstandig is om naar de botenloods te komen.  

De kleedkamers, lockers en de douches blijven gesloten. Deze mogen nog niet gebruikt worden in verband met besmettingsgevaar. Dit geldt ook voor de reserveringscomputer in de loods. 

  • Kom in roeikleding naar de club. 
  • Reserveren maximaal 1,5 uur en er zijn geen bloktijden meer en ook geen toezicht meer buiten (wel in het gebouw, de barcommissie) 
  • Per kwartier niet meer dan tien boten reserveren. Let daarop bij het afschrijven 
  • Kom stipt op tijd 
  • Volg de hygiëne- en veiligheidsaanwijzingen op zoals aanwezig op de vereniging en vermeld in het protocol dat op de Covid-19 pagina op de site staat. 
  • Kom op tijd terug bij het vlot. 
  • Neem voldoende tijd om na de training handen, boot, dollen en riemen te ontsmetten (zie protocol). Dit geldt natuurlijk ook als de boot direct wordt overgedragen aan een volgende roeier. 
  • Koffiedrinken, socializen, napraten etc. is weer toegestaan. 
  • Ook mag je weer komen kijken, picknicken of zwemmen. 
  • Let op: voor alles buiten de boot geldt de 1,5 meter norm.
    Dat betekent dat er maximaal 34 personen in de zaal kunnen zitten, 26 op het balkon en 8 in de bestuurskamer. 
  • De barcommissie houdt toezicht. Volg de looplijnen en houd je aan je zitplaats. 

Reserveren: wat verandert er? 

De bloktijden, blokken en het toezicht vervallen. Boten kunnen dus elk moment van de dag gereserveerd worden. Om te veel mensen/boten op het vlot en/of de loods te voorkomen mogen er maximaal tien boten per kwartier afgeschreven worden. Op deze wijze kan er gemakkelijk voldaan worden aan de 1,5 meter norm. Let dus op bij het reserveren (bij tien reserveringen volgend kwartier nemen). Op tijd komen, niet treuzelen etc. De maximale reserveringstijd is 1,5 uur.
Roeiers met een privéboot blijven hun boot afschrijven hun boot in My-Fleet. 

  1. Boten worden snel en efficiënt in en uit het water gehaald. Als vuistregel geldt dat iedereen maximaal vijf minuten vlottijd heeft, zowel bij in- als uitstappen. 
  1. Gedurende het in- en uitstappen mogen er op enig moment maximaal vier skiffs/C1/2x en 2en per vlot liggen en als er een vier of een acht ligt drie boten. 

Het maximum van tweemaal per week trainen vervalt per 1 juli.  

Gebouw: wat verandert er? 

Het gebouw gaat weer open met uitzondering van de kleedruimtes. Ook de ergometerruimte gaat weer open zij het met minder ergometers in verband met 1,5 meter. In het gebouw is wel toezicht en dat wordt uitgevoerd door de barcommissie. Voor de zaal, vergaderruimte en balkon zijn er beperkingen aan het maximumaantal personen. Er zijn looprichtingen en extra hygiënemaatregelen van toepassing. Voor verdere info: zie protocol. 

De vereniging en Covid 

We zijn blij met de versoepelingen en dat nu iedereen weer kan roeien. Maar Covid is niet weg. Het is dus van groot belang dat de leden de regels in acht nemen om veel risico’s uit te sluiten. Voor diegene die afgelopen tijd al geroeid hebben zijn de extra hygiënemaatregelen een routine geworden. Voor diegene die nog niet geroeid hebben zijn ze nieuw. Help elkaar bij het naleven van de regels. Ook zijn er nog specifieke groepen leden met hogere risicozoals ouderen en mensen met andere medische kwalen. Individueel moeten zij de afweging maken of het voor hen verantwoord is om het roeien weer op te pakken. Als Bestuur creëren we de mogelijkheid binnen de kaders van KNRB, NOC*NSF en RIVM, maar het blijft een individuele keuze.

Er waren alweer wat cursussen opgestart maar ook de P1cursussen zullen weer gestart gaan worden.
Wedstrijden/evenement: ook deze, zij het met beperkingen, kunnen weer gehouden worden.
Huishoud 2: dit is na 1 juli niet meer nodig.

Tot slot 

Heb je opmerkingen/aanmerkingen op het protocol of suggesties voor verbeteringen dan kun je dit kenbaar via emailcovid-19@zrzv.nl.
Veel plezier met roeien en blijf gezond. We zien je graag weer op de vereniging. 

 Hygiënemaatregelen

Protocol algemeen


 Bardienst

Week 33

Woensdag 12 augustus

  • 19.30 – 22.00 uur – Yeliz Oktay

Zaterdag 15 augustus

  • 09.00 – 11.00 uur – Lilian of Bert
  • 10.00 – 12.00 uur – Barvrijwilliger gezocht
  • 11.00 – 13.00 uur – Hans de Vries

Zondag 16 augustus

Week 34

Woensdag 19 augustus

Zaterdag 22 augustus

  • 09.00 – 11.00 uur – Lilian of Bert
  • 10.00 – 12.00 uur – Barvrijwilliger gezocht
  • 11.00 – 13.00 uur – Vicky van Omme

Zondag 23 augustus

Week 35

Woensdag 26 augustus

Zaterdag 29 augustus

Zondag 30 augustus

Week 36

Woensdag 2 september

Zaterdag 5 september

  • 09.00 – 11.00 uur –  Lilian of Bert
  • 10.00 – 12.00 uur – Annet Wellenberg
  • 11.00 – 13.00 uur – Vicky van Omme

Zondag 6 september

Week 37

Woensdag 9 september

Zaterdag 12 september

Mastenbroekermarathon

Tijden volgen nog

Zondag 13 september

  • 09.00 – 11.00 uur – Regje Vos
  • 10.00 – 12.00 uur – Ellen Lakerveld
  • 11.00 – 13.00 uur – Barvrijwilliger gezocht

Wetenswaardigheden bar 

  • in zwart geldt altijd
  • in groen geldt speciaal tijdens COVID-19
  • in rood geldt niet tijdens COVID-19

Bartaken

Sleutel voorraadhok

  • de sleutel hangt in het sleutelkluisje achter de bar
  • de code is je bekend gemaakt
  • Zorg ervoor dat je de code na opening direct weer wegdraait

Bij aanvang van je bardienst

  • schort aantrekken en naam op het bord schrijven
  • schone theedoek en vaatdoek pakken uit het kastje in de keuken
  • haal een nat doekje over de bar en tafels
  • afwasmachine aanzetten; deze moet eerst op temperatuur komen
  • de koffie- en theekopjes uit de aanrechtkastjes halen en op de bar zetten
  • houten roerstaafjes op de bar omwisselen voor lepeltjes (staan in het derde aanrechtkastje)
  • suiker en melk klaarzetten op de bar
  • muziek aanzetten
  • versnaperingen uit het voorraadhok halen (deels in de koelkast) en in de etagère op de bar zetten
  • zo nodig de prullenbakken legen
    • nieuwe vuilniszakken liggen in een lade van de keuken
    • volle zakken in de container naast de werkplaats gooien
  • bij grote evenementen: geldkist uit het voorraadhok achter de bar zetten

Tijdens je bardienst

  • maak het gezellig en zorg dat mensen zich welkom voelen
  • koffie en thee blijven zetten (zie hieronder)
  • drinken en versnaperingen verkopen (prijslijst zie hieronder)
  • afwassen
  • bar en tafels regelmatig schoonmaken met een doekje

Aan het einde van je bardienst

  • de laatste afwas doen en de afwasmachine uitzetten
  • keuken en bar schoon achterlaten
  • natte doek over de tafels
  • kopjes, glazen, theeglazen en lepeltjes terugzetten in de aanrechtkastjes, houten roerstaafjes weer op de bar zetten 
  • voldoende kartonnen bekertjes bij het koffieapparaat zetten, zodat een ieder zichzelf kan redden
  • koffiemelk in de koelkast zetten
  • gebruikte kannen legen en omspoelen
  • zo nodig prullenbakken legen
    • nieuwe vuilniszakken liggen in een lade van de keuken
    • volle zakken in de container naast de werkplaats gooien
  • geldkist terug in het voorraadhok als je deze hebt gepakt
  • etagère en de kleine geldkist kunnen op de bar blijven staan
  • kijk even of er genoeg voorraad in de aanrechtkastjes staat en vul dit zo nodig aan:
    • koffie
    • thee
    • suiker
    • koffiemelk
    • kartonnen bekertjes
    • theezakjes
    • versnaperingen
    • koffiefilters
  • op woensdagavond moet de koffiemachine worden uitgezet, in het weekend niet
  • licht in het voorraadhok en en keuken uitdoen
  • deur van het voorraadhok afsluiten met de sleutel en deze in het sleutelkluisje leggen (draai de code weg)
  • deur naar de keuken mag open blijven

 

Koffie- en theezetten

 

Beneden:

  • Beneden in de loods wordt koffie en thee gezet door de leden zelf
  • Controleer of er genoeg voorraad is:
    • bekertjes
    • koffie
    • theezakjes
    • koffiemelk
    • suiker
    • roerstaafjes
  • 1¼ schep is voldoende!!

 

Boven:

Koffiezetten:

  • zet de machine aan (knop uiterst links)
  • zorg dat de thermoscontainers leeg en schoon zijn
  • pak een filter en vul deze met
    • 2½ afgestreken scheppen voor een volle thermoscontainer (2 liter)
    • 1¼ afgestreken schep voor een halve thermoscontainer (1 liter)
  • Zet de keuzeschakelaar op 1 of  ½
  • Druk op de startschakelaar
  • Het oranje lampje gaat branden en de koffie wordt gezet
  • Plaats een bekertje over de schenktuit zolang de koffie loopt
  • Als het oranje lampje dooft, stopt de heetwatertoevoer en is de koffie bijna klaar
  • Als de koffie is doorgelopen, de thermoscontainer even schudden voor een gelijkmatige sterkte
  • Bij grote drukte of vergaderingen thermoskannen gebruiken met ‘koffie’. Controleer wel of deze schoon zijn voordat je ze vult! Deze staan in het derde aanrechtkastje

Theezetten:

  • Het heetwaterreservoir wordt automatisch gevuld als de machine aan staat
  • Als het lampje van de het heetwaterreservoir (rechts) dooft, is het water op temperatuur
  • Zet kannen thee in de theekannen (dit staat op de dop!)
    • 1 zakje per kan voor zwarte thee
    • 2 zakjes per kan voor groene en kruidenthee
  • Theekannen staan in het derde aanrechtkastje. Controleer wel of deze schoon zijn voordat je ze vult!
  • Er is ook een waterkoker aanwezig

 

  • Koffie en thee wordt door de bar altijd geserveerd in een stenen of glazen kopje
  • Alle dranken worden geserveerd in een kartonnen bekertje

Tosti maken:

  • Tosti uit de vriezer in het voorraadhok halen
  • Ontdooi deze in de magnetron
  • Bak de tosti in het tosti-apparaat (ongeveer 4 minuten)
  • Check regelmatig voor een goed resultaat
  • Sauzen liggen in de koelkast
  • Check altijd de houdbaarheidsdatum!

 

Prijslijst 2019

  • Koffie of thee                     € 1,00  (gratis voor leden)
  • Frisdrank                           € 1,00
  • Bier/Radler                        € 1,50
  • Wijn rood of wit                 €  2,00
  • Koek                                  € 0,50
  • Schaaltje borrelnootjes     € 1,50
  • Bitterballen (20 stuks)       € 5,00

Indien voorradig:

  • Soep                                  € 2,50
  • Tosti                                   € 2,00
  • Fruit                                   € 0,50