Hoe is het eigenlijk met Rik en Ralf Rienks?

Gepubliceerd op 23 augustus 2020
In de afgelopen maanden zijn Rik en Ralf Rienks, oud jeugdleden van de ZRZV, veel op het oude thuiswater geweest. Ze roeiden in de 2-. Velen hebben hen zien roeien en er werd vaak gevraagd wat hun doel was, waar ze voor trainden. In eerste instantie was dat gewoon ‘beter worden’ met als doel echte aansluiting te krijgen bij de bondsroeiers.
Trials varen
Er is veel aan de techniek geschaafd, het roeien ging steeds beter. Daarnaast is in juli 2020 de opstelling omgedraaid. Rik ging naar boeg, Ralf naar slag. Op de Bosbaan, waar ze ook nog wel eens trainden, werd gezien dat het roeien en de snelheid was verbeterd. Dit leidde tot een uitnodiging om trials te varen: 3 ploegen moesten half augustus 3 dagen achter elkaar een 2 kilometer met start roeien om te bepalen wie in oktober naar het EK mocht. Wie 2 wedstrijden won, was de gelukkige.
De winnaars
Het bleken superspannende wedstrijden die door veel publiek langs de kant werden gevolgd. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Triton: alle ploegen binnen 3,5 seconde. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Skoll / Pampus: alle ploegen nog dichter op elkaar. De derde wedstrijd werd gewonnen door Rik en Ralf, met een zeer mooie eindsprint. Het stond dus gelijk. De bondscoach wees Skoll / Pampus aan: opgeteld had die ploeg de snelste tijd.
Veel geleerd
Hoewel het doel (EK) niet is gehaald, kijken Rik en Ralf zeer tevreden terug naar de trials: er is veel geleerd, het is ook duidelijk wat nog beter moet en ze krijgen nog meer kansen. Ze zullen regelmatig op de ZRZV blijven trainen. Ben je benieuwd naar het hele verhaal van de trails? Lees dan het roeinieuws op de site van nlroei.