Zwolsche zeilers aan kop bij Verenigingscompetitie Noord

Gepubliceerd op 17 mei 2019
Op de tweede wedstrijdavond werd gevaren op het Brandemeer tussen Sloten en Lemmer in Randmeren. De meeste van onze zeilers hadden weinig tot geen zeilervaring in dat type boot. Windvoorspelling was zwak en sterk krimpend in de loop van de avond. In de praktijk viel dat mee. 
 
De eerst manche werd gevaren bij windkracht 2 met vlagen van 3 beaufort. Andreas en Geert werden 2, gevolgd door Jan Sije en Jan Willem op de 4e plek en Mike en Annemarie die op de finishlijn nog net de 5e plek overnamen. Overal wonnen we deze manche, op de hielen gevolgd door De Zevenwolden en op grote afstand De Meeuwen en Sleattemermar.
 
De tweede manche werd gezeild bij windkracht 1 met af en toe nog windkracht 2. Jan Sije en Jan Willem haalden in de laatste rakken nog op naar de 3e plek, Mike en Annemarie voeren vanaf de 11e stek bij de eerste bovenboei naar een 6e stek. Andreas en Geert hadden wat tegenslag bij de benedenboei en vielen terug naar uiteindelijk plek 10. Al met al waren we deze manche 3e, met maar 2 punten achter de winnaars De Meeuwen en 1 punt achter nummer 2 De Zevenwolden. Sleattemermar was weer laatste.
 
Na twee avonden en vier manches staat de Zwolsche 1e met 6,8 punten, op de hielen gevolgd door De Meeuwen (7,8 punten) en op verdere afstand De Zevenwolden (12 punten) en Sleattemermar (13 punten). Het beleid om in de breedte sterker te worden door ervaren wedstreidzeilers met minder ervaren zeilers te laten varen én de wedstrijdtrainingen op de kolk op dinsdagavond werpen hun vruchten af: Vorig seizoen werden we wel vaak 2e, maar wonnen geen enkele manche en dit seizoen al 2 manches gewonnen en aan kop! Komende woensdag (15 mei) is onze thuiswedstrijd en die varen we op het Heegermeer met polyvalken van Hoora en assistentie bij de wedstrijd van WSH (WaterSportvereniging Heeg).
 
Update
Inmiddels is er weer een succesvolle zeilavond afgesloten in Heeg, waar de ZRZV wederom 1e en 2e wist te worden en hiermee de voorsprong op de overige teams vergroot.