Internationaal blik voor Kirsten en Martine

Gepubliceerd op 7 mei 2011

Dit weekeinde zijn roeiers van de ZRZV actief in Gent en in Munchen. De meeste (junioren) wedstrijdroeiers zijn naar Gent afgereisd, zij nemen deel aan de Internationale Mei Regatta. Kirsten Lanz roeit in Munchen, zij neemt onder de vlag van de KNRB deel aan de Internationale DRV Juniorenregatta

In Munchen heeft Kirsten, samen met Ilse Paulis van RV Salland, blik getrokken in de meisjes-dubbeltwee. Zij roeiden als enige onder de acht minuten. Op zaterdag won Kirsten de B-finale in de skiff. Ze roeide in de heat de tweede tijd van het veld, maar alleen de eerste ging door naar de A-finale.  Lees bij “Lees verder”  het verslag van Munchen.

Wij wachten nog op een verslag van de Gent-gangers …

Martine van den Boogaard won zilver in de skiff, meisjes-16, tijdens de wedstrijden in Gent.

Op de Internationale DRV-Junioren-Regatta München 2011 roeiden o.a. 24 juniormeisjes 6 skiff-voorwedstrijden die toegang gaven tot a-, b- of c-finales voor de eerste 3 skiffroeisters.

Kirsten Lanz roeide zaterdag haar voorwedstrijd tot de 1500m vooraan, de Zwitserse Adeline Seydoux had meer energie en zette Kirsten met 3 seconden verschil  in de b-finale. Ilse Paulis had een gunstiger loting en won met tempo 24 haar plek in de a-finale, en ’s middags verdiende Ilse de 1e plaats. De Zwitserse tegenstandster van Kirsten was, naar horen zeggen, nog niet hersteld van de zware ochtendwedstrijd en moest halverwege de a-finale opgeven.  Kirsten werd in de b-finale onbedreigd 1e met een derde a-finale tijd.

Zondag hebben Kirsten en Ilse in de 2x hun heat gewonnen met blik in een overall beste tijd. Nu gaat Kirsten haar centraal schriftelijk voorbereiden.