Zwolsche glansrijk aanwezig op Novembervieren

Gepubliceerd op 4 november 2014

Meestal is het motto van de Novembervieren “Donker, grijs en nat.”  Vorig jaar waren het zelfs  ijzige omstandigheden met rijp op de roeipakjes en bevroren vingers. Dit jaar leek de Amstel meer op de Franse Riviera in de zomer. Het was zelfs de warmste 2 november ooit! Ook voor de supporters en coaches de ideale omstandigheden om aan te moedigen vanaf de kant of brug.

De Zwolsche verscheen met 11 ploegen aan het strijdtoneel, welke om 10:30 begon met de start van de M18. In een combinatie met Willemlll/Laga roeide Martine naar de zege in het meisjes 18-veld in  15:00:4. Celine maakte het Zwolsche succes compleet in dit veld door in een combinatie met Amycus/ ARC als 2e te eindigen in een prachttijd van 15:07:7. En dat terwijl zij zijn gehinderd door een Laak ploeg.  Chapeau dames.

 

Isabel startte met drie meiden van Alphen en een ingevlogen stuur van Daventria in het M16-veld. Even spannend met drie andere ploegen na de Rozenoordbrug roeiden zij de hele race, aldus de stuur,  als één powerblok met spirit naar een mooie positie in hun veld.

Vier Zwolsche DV4* ploegen startten als laatste in dit blok en  allen streden hard voor een mooi resultaat in de diverse velden. En dit is gelukt. De  combi van Mariska en Sandra met Daventria/Alkmaarse startend achterin het veld haalden, middels een ware inhaalrace,  glansrijk blik in het DVD-veld in 15:18:7 en werden  3e overall in het DV-veld. De andere drie ploegen lieten eveneens zien dat je de blauwvingers niet moet onderschatten:

DVC4*: Maartje, Lianne, Jeannette, Gerda en Esther 4e in het C-veld 
DVB4*: Janna, Hilda, Janette, Bea en Ghislaine  4e in het B-veld
DVC4*: Astrid, Rian, Marie Christine, Linda en  Kitty. Ook zij lieten nog mooi wat ploegen achter zich

Om 13:15 roeide Philip, waarschijnlijk voor het laatst in zijn Zwolsche pakje, nog eenmaal in het coupe viertje knap naar de tweede plaats bij de J18 in 13:22:0. Ook Lars liet met zijn combinatie vier in dit veld zien dat Zwollenaren hard kunnen varen met een prima resultaat. Goed gedaan.

De harde wind, lastig water en de vele boten op de Amstel  weerhield de VD4+ combi van Nico, Sander, Rijnland en perfect gestuurd door Merijn niet van blik (14:06:4). Ook voor hen een 3e plek overall.  Hun race verliep prima. Snel kwamen de heren goed los van het veld en liepen zij na de Berlagebrug nog goed uit op hun tegenstanders.

Dat eenmaal roeien niet genoeg is voor Sander blijkt wel. Aan het eind van de dag stappen ze n een Rijnland/Zwolsche/Hoop combinatie (VD4*)in de boot, met wederom Merijn aan de stuurtouwtjes.  Het veld werd naar huis geroeid in 13:38:1 met een halve minuut voorsprong op nummer 2 en als klap op de vuurpijl 1e overall in dit veld. Chapeau!

Het Botentransport was perfect geregeld door Willem-Jan, waardoor een ieder zo goed heeft kunnen varen.  Al met al een mooie dag waar de Zwolsche trots op kan zijn.