Zwolsche gezelligheid en blikken op de Vechtrace!

Gepubliceerd op 3 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober zijn vele Zwolsche ploegen naar het mooie Gramsbergen afgereisd. Alleen al de weg ernaartoe is prachtig. Eenmaal aangekomen wachtte ons een klein briesje, mooi glad roeiwater en na een kortstondige regenbui zagen we tussen de wolken langzamerhand zonnestraaltjes verschijnen. Van 12 graden steeg de temperatuur in rap tempo naar 18 graden.

Het oproeien alleen al was een hele belevenis. Liggend en slippend roeiden we de brug onderdoor. Dit werd goed door de organisatie begeleid. Na 3 km kwamen we langs de finish. Waarna we het 5 km bochtige wedstrijdparcours konden verkennen. De start vond plaats in Duitsland.

Knappe resultaten zijn bereikt. Zo heeft de vier met Kilian, Giem, Mark en Cederick de één na snelste tijd in het eerste blok geroeid. Wonnen Jan Heerschop en Dennis (Naarden) het VC2x-veld met een knappe 2e tijd overall. Jan Horst en Douwe Feenstra hebben een opvallend strak gestuurde race geroeid en bereikten de 2e plek in het VF-G2x veld. Anna Maria en Misa (Hemus) hebben het M16-18 veld gewonnen. Het DV1X was een Zwols onderonsje die Maaike Hibma overtuigend wist te winnen. Helena en Jolanda volgden met een 2e en 3e plek dicht na elkaar. Jasper eindigde met slechts 2 seconden achter de nummer 2 op een knappe 3e plek.

In het middagblok met zonnig weer roeiden Charlotte, Diana , Jolijn en Martine en stuurvrouw Bente naar een mooie 2e plek. Mirjam en Magré werden in het DV C-D 2x-veld knap 4e. Ze eindigden maar een halve minuut achter de nummer 1. Jaap werd in gedegen race 6e in het V F-H 1x-veld. Bram werd in het V C-D 1x-veld 5e.