Zwolsche eer hoog gehouden op Euromasters

Gepubliceerd op 3 augustus 2016

Celine liet afgelopen weekend tijdens de Coupe al zien dat de Zwolsche bij de junioren internationaal meedoet. Bij de master roeiers maakte Sandra dit afgelopen weekend ook waar tijdens de internationale Euromasters in München. Zij haalde vier blikken op voor de Zwolsche in de acht (27-35 jaar), de dubbelvier zonder (27-35 jaar), de dubbelvier zonder (36-43 jaar) en de mix dubbelvier -2 heren/2 dames(50-55 jaar).

De gemiddelde leeftijd van de ploeg bepaalt in welk veld je start. In de dubbeltwee wist ze een tweede en derde plaats te bemachtigen met haar roeimaatjes.

WA8+: Zwolsche/Amstel/Hoop/Rijnland/Gyas (stuur) combi
WA4*: Zwolsche/Amstel/RIC/Rijnland combi
WB4*: Zwolsche/Amstel/RIC/Rijnland combi
WB2x: Zwolsche/Amstel combi
WC2x: Zwolsche/Rijnland combi
MixD4*: Zwolsche/Rijnland/Maas/Kettwiger RC

Masters zijn roeisters en roeiers die ouder zijn dan 27 jaar. En daar zijn er binnen Europa veel van als je de inschrijvingen bekijkt. Op een achtploegenbaan boord-aan-boord wordt gestreden over 1000 meter. Van vrijdagmorgen tot zondagmiddag hard aan de bak.

Daar lig je dan aan de start: “Nederland/Zwolsche combination Attention go!” Gaaf toch, zo op zijn Duits Zwolsche uitgesproken! Een snelle start. Zorgen dat je strategisch voor blijft en dan nog even sprinten vlak voor de finish met zicht op Duitsers, Tsjechen, Italianen, Spanjaarden, etc. Dat geeft een kick. Vooral al je tegen ex-WK en Olympische roeiers start.

Wat was de mooiste race? “Eigenlijk de races in de dames vier. Als één ploeg elkaar aanvoelend soepel naar de finish. Althans dat zeggen de supporters. Het is toch afzien in de hitte en doodgaan onderweg.”

Zo zie je maar bij de Zwolsche kunnen we hard roeien met plezier. Zowel junioren als veteranen. Tijdens de Worldrowing Fisa Masters heeft Sandra andere plannen. Helena en Maaike gaan dan proberen de Zwolsche eer hoog te houden begin september in Kopenhagen. Succes, dames!

Sandra van Hees