Lees het verslag 11-steden bij Lees verder

Gepubliceerd op 4 juni 2011

De Zwolsche/Leythe/Aengwirden/HUN-combinatie heeft het heren-veteranen-klassement van de 11-stedenroeimarathon gewonnen. In een spannende strijd deed de ploeg nog een gooi naar het algemeen klassement, maar in de slotfase van de 210 km lange race moesten ze toch de ploeg van ARC voor laten gaan.

Uitslagen zijn via de site van de 11-stedenroeimarathon te bekijken

Fotoalbum Annemiek vd Burg

Foto’s

Filmpje

De elfstedenroeimaraton ging 3 en 4 Juni van start in Leeuwarden

 

Het avontuur,na weken van trainen , e-mails,detailkaarten doornemen van wisselplaatsen,bestellen van vers brood voor het ontbijt, soep tussen de middag in Parrega, was het vrijdagmiddag zover.

Voor de start nog een gezamenlijke maaltijd van de twee toer ploegen van onze Zwolsche, in het zonnetje de laatste instructies en dan gaan. Het spektakel is begonnen. Totaal  99 C2 boten aan de start, met de komen 24 uur een paar honderd roeiers, die door het Friese landschap  zullen trekken.

De voorspelling was warm weer en veel wind minimaal 5 met vlagen van 80 km per uur ,het zal zwaar worden, want vanaf Stavoren zullen wij die wind komend uit het noord-oosten dan ook alle komende trajecten tegen hebben, en zal het op tijd halen van de finish een zware opgave worden. Bij Workum ontstaat bij Zwolsche 1 een tijdverlies die de spanning doet oplopen bij de teams,de tijd begint te dringen, de laatste teams gaan tot het gaatje en weten er alles uit te persen om het ontstane gat te dichten en om binnen de 24 uur te finishen, als uiteindelijk Zwolsche 1 in een tijd van 23.43 en Zwolsche 2 in 23.34 zijn gefinisht is toch het gevoel van euforie we hebben het met zijn allen gehaald, het kruisje is binnen.

Even ter vergelijking in 2010 hadden 2 ploegen respectievelijk een tijd van 23.21 en 23.07 bij gunstigere weersomstandigheden. Al met al niemand zal deze tocht meer onderschatten. En het hele jaar blijven trainen in 2012 de revanche.