Zwolsche blikken op de Vechtrace

Gepubliceerd op 1 oktober 2017

De Vechtrace werd zaterdag 30 september geroeid onder uiterst natte omstandigheden. Dat maakte dat de deelnemers van het ochtendblok na een kopje koffie en een heerlijk stuk taart – bij RV Salland kunnen ze net zulke lekkere en mooie taarten bakken als bij de Zwolsche – niet bleven wachten in de feesttent tot de prijsuitreiking. Daarmee misten ze wel echte Hollandse muziek van de plaatselijke blaaskapel. En daarmee zorgden de Zwolsche roeiers uit het ochtendblok ook voor een bijzondere prijsuitreiking aan het eind van de dag. Want pas na het middagblok werden voor de hele dag de blikken uitgereikt.

Al bij één van de eerste velden was het raak: in het DV1x veld roeide Maaike Hibma naar een mooie eerste plaats. Aan de achterblijvers het verzoek om haar blik op te halen en ’s avonds mee te nemen naar het captain’s dinner.

Niet veel later kwam de mix 4* voorbij: en weer was er blik voor de Zwolsche met Lies van Vliet-Dijk, Marjolijn van Aarst, Ruben Dijk, Roderick Dijk en stuur Jobke Middelkamp. Ook deze keer haalde Jobke als achterblijver de blikken op, waarbij er enige herkenning bij de prijsuitreikende dames ontstond. Geen blik, maar wel een eerste plaats haalden ook de M16 4*, helaas zonder tegenstanders.

De prijsuitreiking werd vervolgd met het middagblok. En wederom Zwolsch blik: Mariska Mulder en Jobke Middelkamp (“Ben jij hier nu alweer”, aldus de organisatie ?) in de DV2*. Een letterlijk zware taak om de blikken mee naar Zwolle te nemen!

Omdat de oude blikken zo goed als op waren, is er dit jaar een nieuw blik ontworpen. De Vrienden van de Vechtrace vonden echter dat meerdere mensen een blik verdienden en aan hen werd nog een blik uit de oude verzameling uitgereikt. In de categorie ‘vaakst deelnemende man, die ook dit jaar aanwezig is” viel het blik Jaap Dorsman toe. Voor de 18e keer lag hij vandaag aan de start. En Esther Dijk werd in de vrouwelijke categorie geroemd, voor haar 11e deelname. Ook Ellen Meliesie werd nog genoemd: met 13 deelnames, maar vandaag niet ingeschreven dus helaas geen blik voor haar.

De Zwolsche staat weer goed op de kaart na deze 26e editie van de Vechtrace op internationaal water!