Zwolsche bikken op de coupe de la jeunesse‏

Gepubliceerd op 4 augustus 2014

JoostAfgelopen weekend roeiden drie Zwolsche roeiers mee in de coupe de la jeunesse in Libourne, France.

Joost de Goede behaalde twee keer blik! Een keer zilver en een keer brons in jongens acht met Michiel Moerman, Jellie Algie, Ewoud de Haan, Michiel Mantel, Floris de Widt, Rick Spaans, Niels Brinkman en stuur Peter Bart van Burik.
Philip den Bremer heeft een zilveren blik gewonnen in de dubbelvier met Wouter Oosterhuis, Floris Loeffen en Jelle van Haasteren.
Martine van den Boomgaard haalde in de 4x zilver op 0,35 seconden achter Polen met Lilian Magermans en Martine en Marike Veldhuis.

Foto’s van de roeiers met hun bikken zijn hier te bekijken.

Lees meer voor een volledig verslag van het weekend.

Zaterdag
“s morgens hebben Philip in de 4x zich redelijk makkelijk geplaatst voor de A-finale. Martine met haar ploeg hadden wat meer moeite maar ook door naar de A-finale. Joost kon uitslapen wat voor de JM 8+ waren er geen voorwedstrijden. 
In de finale heeft Philip met zijn ploeg in een spannende laatste 500 meter de tweede plek weten te veroveren. 
 
Joost heeft in de acht in het laatste 300 meter het verschil gemaakt met de rest en kwam net te kort om de Italianen nog in te halen.
 
Martine heeft in de 4x heel lang op de derde plek gevaren maar helaas moesten ze in de laatste 500 meter de spaanse en Italiaanse ploeg nog langszij laten komen.
 
Zondag
In de finales is eerst Philip aan de beurt. Bij de 1000  meter verliezen ze de aansluiting met de kop van het veld en als ploeg hebben ze niet het vermogen om zich terug te vechten. De ploegen in dit veld zijn zo aan elkaar gewaagd dat er over de volle 2000 meter vrijwel boord aan boord wordt gevaren. Uiteindelijk is het resultaat vijfde op slechts 4,9 seconden van de winnaar Ierland. 
Vervolgens de ploeg van Martine met als opdracht de dood of de gladiolen. Engeland de winnaressen van zaterdag moeten bij de 1500 meter afhaken. De Polen varen aan kop en de Spanjaarden herhalen de truck met de eindsprint van zaterdag en worden tweede. Martine pakt met haar ploeggenoten de derde plek.
Als laatste gaat Joost in de 8 over de baan. Dezelfde tactiek uitvoeren als op zaterdag maar met niet helemaal hetzelfde resultaat. Deze keer derde achter Italië en Frankrijk 
 
Joost dus met 2 medailles naar huis en Philip en Martine ieder met een.