Zwartewaterregatta

Gepubliceerd op 23 juni 2015

En jawel, uiteraard een succes. Wat mooi om te zien dat het echt een Zwolsche dag was. Roeiend en de hele organisatie. Degene die niet roeide was wel in de weer met tijdswaarneming, rugnummers uitdelen, de BBQ!, de taart, koffie, starten, verkeersregelaars, finishen, tijdwaarneming, ijsjesverkoop…. Alles verliep soepel.

Foto’s van Bas Boer
Foto’s van Bas van der Boom

Zeker 25 Zwolsche ploegen gingen de strijd aan op het Zwartewater. Dit jaar geen storm, de beloofde duik in de kolk met mooi weer bleef wel uit. Volgend jaar? Maar zomers was het zeker….het begon met een tropische regenbui en de dag sloot af met zonneschijn en droogte. Onder het genot van een lekker drankje werd genoten van de BBQ en taart.

Het is 10 uur en de Zwollenaren halen in alle rust hun boot uit de stelling. Terwijl roeiers van andere verenigingen hun boot staan op te riggeren. Het is droog en niet veel wind. Het moment om in de boot te stappen en de tropische bui barst los. Maar dat maakt niemand uit. Bij de start gaan de truitjes uit en men roeit met blote armen in het roeipakje naar de finish. ’s Middags droog! Of het nu nat of droog is, er wordt hard geroeid. Dat was zeker te zien.
En wat is dan het mooiste moment? ”De finish”. “Nee, een ander ploeg inhalen”. Of stralend het blik in ontvangst te nemen. De start die super goed verloopt.
En het lastigste moment? “Dood gaan onderweg, toch net die ander Zwolsche combi niet voorblijven, de golfslag van de duwboot en de plezierjachten. “ Klopt precies, met wat een wedstrijd moet zijn!!

En, wat een mooie resultaten. Eigenlijk moeten we elke ploeg in het zonnetje zetten, maar dan wordt dit verhaal wel heeeeeel erg lang. Dus nieuwsgierig, klik op de link hieronder:
http://zwartewaterregatta.nl/uitslag
Zwolsche blikwinnaars, gefeliciteerd met jullie eerste plek! Dit zijn:
– HV(A-C) 4x+: Zwolsche/Daventria (Nico/Sander/René (Dav)/ Rinze en Isabel)
– DV(A-B) 2x: Zwolsche 10 (Laura en Gerda)
– DV(C-D) 2x: Zwolsche/Daventria (Mariska/Yvonne (Dav))
– HV(C-E) 8+: Zwolsche/ Daventria/ Willem3/Rijnland
– DV(C ) 4x+: Zwolsche/Ruyter (Harriet/Janna/Anne marie (Ruy)/Liesbeth/ Siera)
– DV(D-F) 4x+: Zwolsche 6 (Nanja/Gerda/Alma/Sjoukje/Leo)
– HV (D-H) C4x+: Zwolsche 18 (Ed/Ton/Erik/Sjoerd)

Iedereen heeft vast de smaak goed te pakken en is goed getraind. Dus op naar de eerst volgende roeiwedstrijd na de zomer op 13 september 2015: “De IJsselregatta-Daventria”. Met stroom mee over de IJssel van Zutphen naar Deventer.  Op de website van de vereniging tref je de informatie aan en denk je. “Ja, dit gaan we doen.” Stuur een mail naar Bram Bollaert. Hij regelt dit altijd keurig voor een ieder. En dan wordt dit ook weer een mooi Zwolsch dagje.
Sandra Schaap