Zwarte Water Regatta – zondag 14 juni

Gepubliceerd op 1 mei 2009

ImageDe jaarlijkse Zwarte Water Regatta belooft een evenement van belang te worden. Naar verwachting circa 350 deelnemers mag de ‘Zwolsche’ weer uit het hele land ontvangen. Noteer daarom zondag 14 juni in je agenda: om zelf mee te doen aan deze tijdrace over vijf kilometer over het Zwartewater, om te kijken, op de fiets aan te moedigen of mee te helpen met alles in goede banen te leiden.
Als toeschouwer sta je op de eerste rang op de vele bruggen die op het traject worden gepasseerd.
De start is namelijk in de stad bij de Hofvlietbrug en vervolgens passeert het deelnemersveld de Beatrixbrug, de Holtenbroekerbrug, de Twistvlietbrug en de Mastenbroekerbrug voordat bij de
eerste kolk voorbij ons eigen home de finish wordt bereikt.
Voor degenen die hun agenda  nog exacter willen invullen: de starttijd van de eerste heat is om 12.00 uur en de 2e heat begint om 14.30 uur.

Een goede tip voor de supporters: met name op het stuk vanaf de Twistvlietbrug tot aan de finish, de laatste drie kilometer, is het leuk om mee te fietsen. Maar hopelijk staat het zwart van de toeschouwers op de genoemde bruggen. Zwolle zal op zondag 14 juni echt weten dat ‘heel Nederland roeit’.
Om al die deelnemers ook keurig te ontvangen zijn op deze dag een heleboel vrijwilligers nodig. Er moet vanzelfsprekend veel gebeuren, van logistieke zaken tot broodjes smeren. Iedereen die mee wil helpen kan zich aanmelden bij Rik Joling: h_joling@hotmail.com
Degenen die zelf mee willen doen aan deze tijdrace kunnen hun aanmelding mailen naar wedsecr@zrzv.nl, onder vermelding van wedstrijdnummer, namen roeiers en hun geboortejaren (bij de eerste aanmelding) en de te gebruiken boot.  Naast de traditionele veteranen velden die meetellen voor het Hoop veteranenklassement is de wedstrijd ook opengesteld voor clubroeiers in de volgende boten: 2x/C4x+/C4+/4x+/4+/8+. De uiterste aanmeldingsdatum is 7 juni.

De organisatiecommissie: Janneke Hagemans, Rik Joling, Ramon van Rossum.