Zinderende NSRF

Gepubliceerd op 6 juli 2015

Het wedstrijdseizoen is  het afgelopen weekend officieel afgesloten op de Bosbaan. De 2 km boord- aan boord- races (6 banen) in tropische temperaturen. Zaterdagmorgen 8:00 en al 24 graden op de thermometer. De botenwagen stond vertrouwd op tijd klaar op een mooie schaduwrijke plek vlakbij het Bosbaan restaurant. Willem Jan top geregeld! Zaterdag de aftrap door Jasper in jongens 16 skiffveld om 11:00. Beetje wind en bijna 30 graden. Het lijkt wel Italië.  Hard uit de start en al snel op de eerste plek in de baan. De ruime voorsprong voelde natuurlijk goed. Een eindsprint is dan niet meer nodig. Met een flinke voorsprong won hij in 7:43 een mooi NSFR-blik. Chapeau! 

Een zonnig begin van een mooie weekend. John ging in het B1x van start in de Marriet. Helaas net niet snel genoeg om door te kunnen naar de finale. Joost startte met Roland in de N2x direct in de finale. Spannend zo alles naast elkaar rond de 500 meter. Wat zou het worden? Uiteindelijk een prima derde plek.

Op naar de zondag. Iets minder warm. Meer onvoorspelbaar weer: warm, zonnig, heet, winderig en onweer. Tweemaal de wedstrijd tot nadere orde uitgesteld vanwege het onweer en windvlagen. Wat goed de gelegenheid gaf wat lekkers te eten op een terras met zicht op de Bosbaan en de dreigende lucht. Dat de blauwvingers hard roeien bleek zondag ook weer. 

Jasper wederom de aftrap. Ditmaal in de dubbeltwee met Dimitri van De Hunze. De zeer ruime winst in de voorwedstrijd beloofde al veel moois voor de finale. Een zeer snelle tweede plek in de finale achter Viking in 7:05 leverde glunderende mannen op.

Isabel in de meisjes 16 skiff een prima vierde plek in een sterk veld. Waarna Joost & Roland nogmaals in de twee startten. Uiteraard door naar de finale aan het eind van de dag. John in de skiff een sterke voorwedstrijd. Prima race.

Op het heetst van de dag ging de Boreas/Zwolsche combinatie in het Dtal4* van start met Fenny, Sofie, Liseth, Esmee en Jasmijn als stuur. Dtal4*? Het veld met roeisters die landelijke 2 km willen gaan starten volgend seizoen, maar weinig ervaring hebben. Mooie stimulatie in een finalerace. Zeer spannend. Zou het een 2e of en 3e plek worden. Wel, niet, wel niet. Net toch 3e met 0,52 secondes op nummer 2. Goed gedaan dames met die hoge golven en stevige concurrentie.

Vanwege het onweer en de uitgestelde races startten de achten zo’n beetje vanaf 19:00 de finales. De j16 8+ (Zwolsche/Hemus/Hunze/Maastrichtse combi) met Jasper aan boord ging als een speer van start en behaalde een tweede plaats met een zeer ruim gat op de rest van het veld. Ralf eerder op de dag de voorwedstrijden in het SA8+ veld. Duidelijk uitgemaakte zaak startten zij als hekkensluiter van de Zwolsche ploegen dit weekend. Net als bij de koninklijke een tweede plek achter de Holland acht in 5:41. En als de razende reporter het goed heeft begrepen is deze tijd 7 secondes verwijderd van het wereldrecord j18 8+.

Het Nederlandse wedstrijdseizoen is nu afgesloten, om in september te worden hervat. Niet voor iedereen. De Coupe de Jeunesse en het WK-roeien voor junioren staat voor de deur voor een aantal Zwollenaren. We houden jullie op de hoogte.

Sandra Schaap