Zeiluitje naar Eernewoude

Gepubliceerd op 12 september 2016

Op zaterdag 10 september stond alweer het laatste zeiluitje van dit seizoen op het programma. Om 8.45 uur vertrokken we vanaf de ZRZV met 12 personen naar Earnewald, ook wel bekend als Eernewoude, in het hart van Friesland.

Onderweg zagen we nog maar weinig blaadjes aan de bomen bewegen, maar aangekomen bij Camping it Wiid bleek het gelukkig toch te waaien. Nadat we drie Valken toegewezen hadden gekregen en de boten waren ingedeeld, voeren we op de motor naar het hoofdvaarwater, alwaar de zeilen werden gehesen. Langs een zuidelijke route, zeilden we over gevarieerd vaarwater, via de Sitebuurster Ee naar Grou. Ondertussen passeerden we prachtige natuurgebieden en genoten we van de heerlijke nazomerzon.

Rond 14.30 uur namen we plaats op het terras aan de passantenhaven in Grou, waar we genoten van een versnapering en een koud biertje. De terugweg kozen we voor een noordelijke route via het Prinses Margrietkanaal en daarna door het prachtige natuurgebied De Alde Feanen, alvorens we om 17.00 uur terug waren in It Wiid.

Een zeer geslaagde toertocht sloten we gezamenlijk af op het terras van een eetcafé, waarna Erica en Regina hartelijk bedankt werden voor de organisatie. We kijken nu al uit naar de zeiluitjes van volgend seizoen!