Zeilsucces! De ZRZV is meer dan roeien alleen!

Gepubliceerd op 17 november 2013

altJaren geleden begon Maurice, mijn oudste, bij de ZRZV met zijn zeilcarriere. Corien heeft er zelfs nog een filmpje van op YT gezet.
Afgelopen jaar kwam Maurice tot de conclusie dat hij graag verder wilde met zeilen en dat kan niet bij de ZRZV. Hij heeft goed leren zeilen op de Zwolsche, dat is zeker! Na jaren een fantastische tijd te hebben gehad, stapte hij midden dit jaar over naar het wedstrijdzeilen. De laatste ‘push’ was deze zomer een week zeilles in Veere waar hij van instructeurs van De Maas (ons welbekend als Roei- en Zeilvereeniging!) het advies kreeg om zo snel mogelijk serieus te gaan varen!

We zijn naar Zeewolde gegaan, op advies de Rotterdammers omdat in Zeewolde een zeil-guru/coach rondloopt: Peter Hiep. Vanaf begin september is Maurice daar begonnen. Eerst op woensdagmiddag en een paar weken geleden hele zondagen. Met resultaat! Vandaag is hij tweede geworden (in de C-klasse) tijdens de landelijke afsluitwedstrijden in Lelystad! Zijn eerste wedstrijd is meteen succesvol. (Om te mogen starten, moet hij per 1-1 lid zijn van een watersportvereniging. Maurice zeilt voor Zeewolde, maar heeft zich nu nog kunnen inschrijven als ZRZV-lid!)
De site van WV Zeewolde heeft het er al op staan!

Per 31-12 stopt Maurice’ lidmaatschap bij de ZRZV. Opnieuw is het de Zwolsche gelukt om een jonge sporter succesvol te laten zijn! Een mooie afsluiting van zijn ZRZV-tijd.
Overigens -en dat is meer voor de jeugdzeilcie.- in Zeewolde willen ze maar al te graag nadenken over samenwerking met anderen. In het verleden waren we vaak te gast op De Randmeren, maar WV Zeewolde biedt echt wel wat voor zeilers. Eventueel wil ik de ZRZV-zeilcie wel in contact brengen met Zeewolde.

Groet,

Menno van Rij