Zeillessen

Gepubliceerd op 11 augustus 2005

Zeillessen
De lessen voor de jeugd zijn van april tot juli op zaterdagmiddag en op zondagochtend.

Na de schoolvakantie worden deze lessen vervolgd t/m september.

De lessen voor de volwassenen zijn op de van april tot juli op de zaterdagmiddag.

Tijdens deze lessen wordt de basis van het zeilen behandeld, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de theorie. In de praktijk zitten twee, soms drie, cursisten in een boot, samen met een instructeur.

Na het volgen van 10 lessen zal er aan het einde van de periode beoordeeld worden of het diploma CWO I (Commissie Watersport Opleidingen) is behaald.

Ook worden er 5 lessen gegeven voor het CWOII-diploma. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de cursist tussendoor regelmatig zelf oefent en de theorie bestudeert.

Er wordt gevaren op de kolk voor het verenigingsgebouw, een zeer geschikt vaarwater voor beginners. Naarmate de lessen vorderen wordt ook op het Zwarte Water gezeild.

In de winterperiode worden er enkele theorielessen georganiseerd.
Dit alles natuurlijk alleen bij voldoende animo.

Meer informatie kunt u voor senioren hier aanvragen en voor junioren hier.

Na Diploma CWO I

Indien u in het bezit bent van minimaal het diploma CWO I, en/of voorgezeild heeft bij een van de instructeurs, mag er ‘vrij’ gezeild worden. Dat houdt in dat u vrij gebruik kunt maken van de boten van de vereniging op elk tijdstip dat u maar wilt, behalve tijdens instructie-uren en pas nadat u in het inschrijfsysteem heeft gereserveerd met welke boot u varen gaat. Mocht u toch nog behoefte hebben aan wat begeleiding, schroom dan niet om een instructeur c.q. één van de ervaren zeilleden te bellen en hem of haar te vragen u te helpen.

Het kan natuurlijk ook dat u graag instructie wilt geven, meldt dat dan aan een instructeur. Er is soms een tekort aan instructeurs, dus uw hulp is van harte welkom. Geen lessen, wel zeilen?Het kan zijn dat u allang kunt zeilen en dat u alleen lid wilt worden om gebruik te kunnen maken van de verenigingsboten. Dat is geen probleem. Meestal wordt u gevraagd even uw zeilkunsten te laten zien aan één van onze instructeurs. Deze beoordeelt of u gebruik kunt maken van de boten. Neem dus contact op met de zeilcommissaris wanneer u wilt voorzeilen.