Zeilinstructie start zaterdag 6 april

Gepubliceerd op 3 maart 2019

Wil je leren zeilen? Ook dat kan bij onze club! Op zaterdag 6 april begint de zeilinstructie voor volwassenen met een cursus van vijf middagen en een theorieavond.

De cursus is geschikt zowel voor mensen zonder zeilervaring als voor mensen die hun zeilvaardigheden willen opfrissen. Om dat te bereiken, in dezelfde cursus, wordt gevaren met een bootindeling naar zeilniveau. Mensen mét zeilervaring slagen er vaak al in om na afloop van de cursus hun zeilbevoegdheid bij de Zwolsche te behalen door examen te doen (voorzeilen). Mensen zonder zeilervaring kunnen na de cursus hun niveau verder verhogen bij het inloopzeilen en door mee te gaan met de zeiluitjes. Kijk voor alle data en meer informatie op: www.zrzv.nl/zeilen/opleiding.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus meld je snel aan via zeilen@zrzv.nl. Daar kun je ook terecht voor eventuele vragen.

Zeilen jeugd

Zeilen leren voor de jeugd kan al vanaf 9 jaar! Deze zeilers leren de eerste beginselen in de Optimist, waarna men kan doorgroeien naar een Laser Pico. Oudere jeugd kan vervolgens hun zeilervaring toepassen op onze snelle zwaardboot Beulake. De jeugd start vanaf april op de zaterdagmiddag. Kijk voor meer informatie en contact op www.zrzv.nl/zeilen/jeugdzeilen.

Voor ieder lid die graag vrijblijvend het zeilen eens wil proberen is er dan nog het inloopzeilen. Hier kunt u ongedwongen en vrijblijvend eens kennismaken met zeilen bij de vereniging. Voor leden betekent inloopzeilen onbeperkt zeilen met een ervaren schipper. Inloopzeilen kunt u vanaf april in principe elke woensdagavond, vrijdagochtend en zaterdagmiddag (wanneer er geen instructie of zeiluitje is). Kijk voor meer informatie op www.zrzv.nl/zeilen/inloopzeilen. Eventuele vragen kun je stellen via zeilen@zrzv.nl.