Zeilinstructie nieuwe stijl

Gepubliceerd op 1 april 2012

Leren zeilen bij de ZRZV in 2012

Hoe pakken we dat aan?

Elke zaterdagmiddag van 12.30 uur tot 17.00 uur kun je zeilinstructie krijgen. Heb je belangstelling, dan meld je je die zaterdag uiterlijk 12.30 op de vereniging. We starten met een korte voorbespreking en delen de boten in. Daarna gaan we het water op. We zeilen in principe in kielboten. In elke boot zal een instructeur aanwezig zijn. Na 12.30 kun je niet meer meedoen.

Voor wie zijn deze instructiemiddagen bedoeld?

Voor de beginnende zeiler en de semi-gevorderde zeiler. Voor de Hoe-moet-het-ook-al-weer-zeiler en de schipper in spé. Kortom, voor elk lid van de ZRZV dat één, twee of meerdere instructiemiddagen bijwoont.

Hoe vaak moet ik komen?

Dat bepaal je zelf. Wil je 1x meedoen, dan doe je 1x mee. Wil je 10x meedoen, dan doe je 10x mee. Opgeven is vooralsnog niet nodig. Mocht blijken dat er meer belangstelling is dan dat we plaatsen hebben, dan zullen we een inschrijfsysteem introduceren. Dit zullen we op de website melden.

Hoe weet ik welke zaterdagen er instructie wordt gegeven?

In de tabel onderaan deze mail staan de instructiedagen vermeld. We zullen deze dagen ook bekend maken op de website en op het prikbord. We beginnen met de zaterdagmiddagen vóór de zomervakantie. Op zaterdagen dat er een toertocht op het programma staat, geven we geen instructie op de vereniging. Het is wel mogelijk om tijdens de tocht instructie te krijgen. Geef dit wel aan als je je opgeeft voor een toertocht. Dan kunnen we hier met de bootindeling rekening mee houden.

Waar worden de lessen gegeven?

In principe gebruiken we de boten van de vereniging. Bij voldoende belangstelling is het ook mogelijk om af en toe naar de Ronduite te gaan. Hier zijn wel kosten aan verbonden voor vervoer en botenhuur. Deze kosten zullen we hoofdelijk omslaan waarbij we de instructeurs vrijhouden.

Kan ik een volledige zeilcursus volgen?

Nee, dit jaar niet! Voor een zeilcursus adviseren wij leden en niet-leden om contact op te nemen met een zeilschool. Maar door regelmatig de zaterdagen mee te doen, leer je veel en leg je een goede basis. Als meerdere instructeurs van mening zijn dat je voldoende niveau hebt, dan is afzeilen mogelijk. Dit is echter niet het primaire doel van de instructie.

Wanneer begint de instructie?

Zaterdag 7 april is de eerste instructiemiddag.

Moet ik lid zijn om mee te doen?

Ja! Maar als je eerst de sfeer op de vereniging wilt proeven, is het mogelijk om een keer mee te doen zonder lid te zijn.

Instructeurs kunnen er ook gebruik van maken!

Voel je je niet zeker of wil je je instructievaardigheden bijspijkeren, dan kun je ook meedoen. Ga eens met een ervaren instructeur mee.

Nog vragen?

Bel of mail Inge de Groot, coördinator zeilinstructie voor senioren:

T: 038-3325815

E: zeilinstructie@zrzv.nl

 

Programma zeilinstructie

Tot 30 juni !

DATUM

ACTIVITEIT

wo

4

april

opening zeilseizoen

za

7

april

zeilinstructie

za

14

april

zeilinstructie

za

21

april

toertocht

za

28

april

zeilinstructie

za

5

mei

zeilinstructie

za

19

mei

zeilinstructie

za

26

mei

zeilinstructie

za

2

juni

zeilinstructie

za

9

juni

zeilinstructie

za

16

juni

zeilinstructie

za

23

juni

zeilinstructie (Ronduite)

za

30

juni

toertocht: IJsseltocht