Zeilen op de Beulake

Gepubliceerd op 1 juli 2016

Tot en met september 2016 ligt er een Valk (De Notos) met motor van onze vereniging aan de Beulakerwijde.

Als je zeilbevoegd bent, kun je de Notos via het ZRZV-afschrijfsysteem reserveren. (Je kunt ook 2 * 4 uur reserveren op één dag). Kun je door onvoorziene omstandigheden toch niet gaan terwijl je al gereserveerd hebt, vergeet dan niet je reservering te verwijderen zodat een andere zeiler alsnog kan reserveren.

Wil je een datum reserveren die meer dan 3 dagen vooruit ligt, stuur dan een mail naar zomerzeilen@zrzv.nl. Je mag de Notos max. 2 dagen achter elkaar reserveren. Als je de dektent wilt gebruiken moet je deze zelf meenemen vanaf ZRZV. (De rode dektent, ligt op de zeilafdeling in de loods.) Er wordt een grote zelfredzaamheid en kennis verwacht van de Valk, ook in het omgaan met de motor.

Je hoeft niet te betalen voor het gebruik van de Notos, wel voor de benzine. Er wordt van je verwacht dat je de motor vol benzine achterlaat of, indien weinig gebruikt, enkele euro’s in ‘het’ potje doneert. De motor heeft een 1:100 mengsmering, voor een 5 litertankje benzine moet je 50 ml olie toevoegen. De olie ligt in de Notos, de benzine moet je zelf halen.

Heb je schade veroorzaakt, dan betaal je het eigen risico voor de collectieve verzekering waar de boot onder valt.

Adres:
Jachthaven Heite, Beulakerweg 3, 7946 LX Wanneperveen, tel 0522-281295. Komende vanuit Zwartsluis, sla je op de Beulakerweg bij camping De Blauwe Hand linksaf, dan direct weer rechtsaf. Je kunt je auto parkeren voor de houten loodsen. Vervolgens loop je door de middelste loods, als je uit de loods komt ligt de Notos op de eerste plek aan de linkerkant. Er is ook een toiletgebouw, dit staat gezien vanaf de loods aan de andere kant van het woonhuis. Tevens is er een bushalte in de buurt.

Veel zeilplezier deze zomer op de Beulaker !

Groeten namens de zeilcommissie,

Ineke Bongers