“Wir haben das geschaft”

Gepubliceerd op 7 oktober 2018

Onze jaarlijkse culinaire roeitocht met wedstrijdkarakter op de Moezel zit er weer op. Het zag er even naar uit dat we wegens blessures een beroep moesten op onze laatste reserves, maar uiteindelijk waren er meer liefhebbers dan plaatsen in de 8.

Vrijdag 28 september stond in het teken van de verplaatsing van Zwolle naar Bernkastel-Kues (400 km), de verkenning van de wedstrijdbaan en het oefenen van het keerpunt dat onderdeel is van de wedstrijd: je begint met 2 km stroomafwaarts en keert dan terug naar de start. Gerrit was dit jaar reserve maar had z’n skiff meegenomen voor een eigen Moezel-experience.

Onze vaste verblijfplaats, een heerlijk vakantiehuis niet ver van Bernkastel, was snel opgewarmd. Sjoerd kan niet alleen goed sturen, maar ook goed houtkachels stoken. Na genoten te hebben van Gerbens voortreffelijke driegangendiner vroeg naar bed.
Zaterdag werd door 250 vooral veteranenploegen gestreden om de Grüner Mosel Pokal. In onze klasse HVH (70+) werden we tweede (17:45). Lekker geroeid, maar geen partij voor de fanatieke Daventria/Isala/Scylla/Wetterwille/Tubantia/Bernkastler combinatie (15:53), samengesteld uit mannen die in de jaren 60 van de vorige eeuw ook al sneller waren.

Moe maar voldaan genoten we van de braadworst en het bier, bezochten we de geheel gerestaureerde Burg Landshut hoog boven de prachtige bocht in de Moezel met uitzicht op de wedstrijdbaan en proefden de wijnen van de familie Pauly-Mehn, goede bekenden van Ed.
Terug in ons huis in Pilmeroth toverde Hans de Vries ons een viergangendiner voor dat ons nog lang zal heugen.

Conclusie: als je een teambuilding evenement zoekt, dan is de GMP van harte aan te bevelen.

Roelf