Winterklussen aan de zeilboten.

Gepubliceerd op 31 maart 2013

altHet ijs is van de kolk, de zeilboten zijn weer in het water gelegd. Het voorjaar staat er weer aan te komen. De opening van het zeilseizoen is op 3 april.

Je vraagt je wel eens af wat er tijdens de wintermaanden aan de verschillende zeilboten is gedaan; welk onderhoud hebben de verschillende leden van de vereniging aan de zeilboten uitgevoerd. Het begon allemaal 7 november, met de reparatie aan de neus van de Ca$hflow. Hier moest eerst wat polyesterwerk aan gedaan worden, voordat deze weer netjes afgeschilderd kon worden.

Daarna is het houtwerk van de zwaardboten opnieuw gelakt.

Eind december ging de Zephyr de werkplaats in voor een reparatie aan de huid. Terwijl een deel van de klussers de barst in het polyester repareerden hebben andere leden het dek en de kuipĀ  gepoetst met een gelcoatcleaner tot deze er weer uitzag als nieuw. Ook de rode luiken zijn geschilderd.

Daarna waren de optimisten aan de beurt. Na het poetsen werden ze in een wax gezet en werd het houtwerk er uit gehaald. Dit kreeg een nieuwe laklaag.

In twee optimisten zijn nieuwe hangbanden geplaats. De witte optimisten hebben nieuwe zeilen gekregen.

Op 6 maart is de Notos de werkplaats ingegaan om alle krassen op de huid te kunnen verwijderen. Om dit te doen hebben we zoveel mogelijk de oude verf verwijderd en verschillende deuken opgevuld.

Daarna hebben we 3 nieuwe verflagen aangebracht. In de tijd dat de verflaag moest uitharden is de kuip gepoetst, zoals bij de Zephyr, en is het onderwaterschip behandeld en glad gemaakt.

Op zaterdag 23 maart, toen de zwaardboten te water zijn gelaten, is de laatste hand gelegd aan de Notos. De belettering en de striping zijn aangebracht. Als extra is het logo van de ZRZV op het achterschip gezet.

Hiermee zijn alle geplande klussen uitgevoerd en kunnen we gaan genieten van het water bij de vereniging.

De (zeil)klussers van de ZRZV.