Wintercompetitie

Gepubliceerd op 5 oktober 2012

Vijf roeiwedstrijden over ca. 4 km, elke 1e zondag van de maanden november tot en met maart.

Onderlinge vergelijking
Een deelnemer bouwt aan zijn eigen score. De prestaties worden door correctiefactoren vergelijkbaar gemaakt. Correctie op grond van boottype, leeftijd en geslacht. Per boot wordt met de gemiddelde leeftijd gerekend; ieder bemanningslid krijgt dezelfde gecorrigeerde tijd. De gecorrigeerde tijden worden per wedstrijd op basis van de totale gemiddelde gecorrigeerde tijden per persoon in een indexcijfer omgezet. Iedere wedstrijd wordt het gemiddelde resultaat van alle deelnemers geïndexeerd. Daardoor tellen de wedstrijden per persoon mee voor het totaalklassement. Voor het totaalklassement tellen de beste drie wedstrijdresultaten.

Wedstrijdbepalingen
De wedstrijden zijn tijdraces met vliegende start. Startverschil ca. 15 sec. Oplopende boten hebben voorrang. Winnaar van de wedstrijd is de boot die via de omrekeningsfactoren de snelste tijd heeft behaald. Er zal uiteindelijk slechts één winnaar zijn: degene die op het einde van de competitie het hoogste aantal punten heeft.
Zie ook het Wedstrijdreglement Wintercompetitie.

Doelgroep en boottypen
Iedereen die in C-boten of gladde boten op het Zwarte Water mag roeien. 1X,C1X; 2X, 2-, C2X, C3X, C2X+; 4X+, 4X, 4+, 4-, C4X+, C4+; 8+ Iedere wedstrijd in de serie mag in andere boten en/of ploegsamenstellingen gevaren worden.

Inschrijven
Schrijf je HIER in voor de wedstrijd. Dit kan per keer tot de zaterdag voor de wedstrijd zelf, uiterlijk tot 12.00 uur. Krijg je geen bevestiging in je mail? Check dan even je spambox. Inschrijfgeld: € 2,- per roei(st)er per wedstrijd, te voldoen bij het afhalen van de rugnummers.

Wedstrijdshirt
Ook dit jaar zijn er weer wedstrijdshirts verkrijgbaar. Deze hebben de kleur electric blue en zijn zowel in heren- als damespasvorm verkrijgbaar bij het wedstrijdsecretariaat. De kosten van het shirt bedragen € 12,50 en dit bedrag kun je gelijktijdig met je inschrijfgeld voldoen. Bestellen kan tijdens het inschrijven.

Traject
Start: het vissersplaatsje aan de Stadshagenoever bij de kop van de Vecht (paal 6,5) Finish:  4 kilometer zuidelijker (paal 2,5)

Tijden
9.00-9.30 uur     Afhalen rugnummers
9.30 uur              Stuurliedenvergadering
10.00 uur            Ploegen te water
10.30 uur            Start zodra alle ploegen zich achter de startlijn bevinden
10.45-11.15 uur Finish, inname rugnummers, koffie, napraten en bekendmaking uitslag.

Voor informatie kun je contact opnemen met de wintercompetitie commissie via wintercompetitie@zrzv.nl. Let op: via dit mailadres is het niet mogelijk om je in te schrijven!