Winst ZRZV Zaanmarathon

Gepubliceerd op 31 mei 2015

Op zaterdag 30 mei 2015 toog de ploeg met Jan Horst, Oene-Jeljer Dijkstra, Frans Larmené, Jannes Hessels en Rik Tangerman in alle vroegte richting het westen.

De Frisse Wind werd nog even met een magisch goedje ingesmeerd en toen startten we vanaf het gezellige clubhuis van dee Wormerveerse Roeivereniging ‘De Zaan’.

Het eerste deel van de tocht ging over De Zaan langs prachtig cultureel erfgoed: De Zaanse Schans, molens uit de Gouden Eeuw, Zaanse houten huisjes maar ook pakhuizen en fabrieken uit de IJzeren Eeuw.

Na een klein sluisje volgt een meer natuurrijk deel: het Jisperveld. Navigeren was een hele kunst  in dit doolhof van sloten en vaartjes. De stevige wind maakte het extra zwaar. Maar roeien tussen bloemrijke weides en met prachtige Hollandse wolkenluchten maakte veel goed.

Het laatste deel van de 51 kilometer lange Zaanmarathon voerde langs schilderachtige plaatsjes als Spijkerboor en Knollendam, maar tegen die tijd was onze aandacht vooral bij pijnlijke handen en billen. De finish met medaille en drankje kwam dan ook zeer welkom.

Met de beker voor de snelste C4 reden we weer richting Zwolle, moe maar zeer voldaan.