Westelijke regatta

Gepubliceerd op 25 mei 2015

De Westelijke Regatta is een nationale wedstrijd (2 km boord- aan-boord) waar naast de genoemde nationale competities ook wordt gestreden in klassen voor talenten, beloften en nationale top.  Terwijl Ralf hard roeide in Tjechië, roeiden afgelopen weekend Isabel, Jasper, Celine en Laura hard op de Prins Willem Alexander roeibaan bij Zevenhuizen. Ook een heren ploeg (B4+) van Boreas was van de partij. Een kleine afvaardiging van de Zwolsche te midden van 2600 deelnemers.

Zaterdag

Een blik van herkenning: “Windtegen, golven, onstuimig water, het geschreeuw van supporters wat verloren ging in de wind”. Het weer was dusdanig te midden van een groene vlakte dat boord- aan-boord over de 6-ploegsbaan toch gestreden kon worden.  Isabel beet de spits af met haar roeimaatje van Alphen in de M162x. Zij roeiden in de voorwedstrijd naar de finales. Andere meiden riggerden hun boot af, terwijl Isabel een prima finale roeide. Jasper roeide in een combinatie met Hunze in een J16 vier (zonder stuurman) naar de  A-finale. En dat zonder een keer samen te trainen. Met een spannende laatste 150 meter leverde dit een 3e plek op. Chapeau heren! Laura als lichtgewicht ging ook de strijd aan met de tegenstanders, golven en wind. Een spannende wedstrijd.

Zondag

Het kan op deze roeibaan: Zon, windmee en niet al te veel wind. Alle ingrediënten voor een mooie dag. En dit klopte.

Jasper behaalde met Dimitri van de Hunze in de J162x een ruime 1e plek in de B-finale, en overal in hun vel van 26 deelnemers een strakke 3e tijd. Er waren toch drie ploegen uit de A-finale langzamer. De mannen waren dik tevree en zijn er klaar voor om over twee weken samen het NK-groot te starten. Spetterende “final race of the day” van Celine in een M18 vier (zonder stuurman). Zij roeide in een combiploeg met Tromp. Bij de 1000 meter was het erg spannend met 0,70 seconde voorsprong op nummer twee. De supporters op de fiets hadden het niet meer. Toch haalden zij met een mooie voorsprong het blik binnen. Gefeliciteerd!!! Laura roeide in de B-finale van het LDN1x veld een stabiele race met een snelle start. 

Komend weekend de Spaarne Lenterace en dan het NK voor grote nummers! Wordt vervolgd.

Sandra Schaap