Westelijke Regatta (NK-klein) met vertrouwd windje en Celine in de hoofdrol

Gepubliceerd op 29 april 2016

De weergoden helpen ons een handje, om te zorgen dat we in ritme blijven. Zo zijn de wetten van de natuur nu eenmaal. Roeien op de PWA-baan (2 km baan) in Zevenhuizen. Dan is het raar als het niet enorm hard waait. Het gaat immers om de golven, balletjes die niet meer zichtbaar zijn en een versnelde startprocedure. Met een beetje geluk heb je regen en sneeuw. En inderdaad, de botenwagen woei nog net niet van de weg af en vond in alle ‘rust’ een plekje in de winderige vlakte te Zevenhuizen.

Onze wedstrijdroeiers zijn gewend om ook met veel wind te varen en waren er klaar voor. Op vrijdag time-trials (achter elkaar heel hard varen voor een plaats in de finale) en op zaterdag boord aan boord racen. Zondag de finaledag van de NK- nummers.

Jasper, Joost, John en Laura hebben de golven goed doorstaan en kunnen tevreden zijn met hun resultaten! Op zaterdag hield hun PWA-avontuur op. Celine die ook vrijdag en zaterdag startte, mocht zondag nog in alle vroegte de finale M18 1x starten.

De wedstrijdleiding besloot zaterdagavond dat alleen de finales van de NK-nummers gevaren zouden worden vanaf 7.45 uur. Dit vanwege de wind, die dusdanig zou worden dat het niet meer roeibaar zou zijn. Dus Celine…

Celine wist zich via de time-trials, kwart en halve finales een plek in de A-finale te veroveren. Zondag morgen lag zij daar strak en scherp aan de start. Het rode rampje bij het startvlotje schiet op groen en daar schiet ze weg uit de start. Een beheerste eerste starthaal met power en dan sjak door. Strak op met de andere 6 finalisten. Stevige wind tegen en golven. Steady stay roeit Celine door. Erg spannend. Wordt het een vierde of vijfde plek? Tot de finish houdt ze de spanning er in. En een 5e plek. Celine in het meisjes 18 veld tijdens de NK een 5e plaats. Super goed gedaan! Daar zijn we als Zwolsche erg trots op. We houden haar in de gaten…

Nog even geduld en dan gaan Celine, Joost, Laura en John weer van start op ditmaal de Bosbaan te Amsterdam. Even bijkomen van de PWA. Als het goed is met een zonnetje. Voor het zover is starten de veterane roeiers nog de Elfsteden roeimarathon en Jaap & Katinka de 100 km Ringvaartregatta.
[Wordt vervolgd.]

Sandra van Hees