Weeribben Marathon (55 km) en…

Gepubliceerd op 11 april 2016

Vorig jaar werd nog rekening gehouden met de slechtweer route. Dit jaar was al snel duidelijk dat het mooi zonnig weer ging worden voor de zes startende Zwolsche ploegen.

Bij het krieken van de dag reed Jaap de volgeladen botenwagen naar Steenwijk. Strak om 7:30 uur vond de botenwagen in alle rust een mooi plekje bij roeivereniging ‘t Diep. De ploeg van Jan Horst liet bij aankomst duidelijk weten dat ze er waren in het mooie Steenwijk en klaar voor de strijd. Jan Horst liet zien dat je door de kleinste gaatjes kunt rijden: hij scheurde de auto dwars door de pylonafzetting heen recht op een wedstrijdofficial af.

Dit maakte indruk op de meerijder. Moet zeggen, dit is wel een nieuwe manier om de adrenalinegehalte wat op te hogen om hard te kunnen roeien. Die kende ik nog niet. Het heeft wel gewerkt. Strak heeft de mixC4-ploeg die in het herenveld startte (Jan Horst/Jan Heerschop/Mariska/Nienke/Rik) de Weerribben en de Wieden stevig doorgeroeid. Tevreden stapten zij uit de boot.

Ook de Dijkjes waren net als vorig jaar van de partij met Jobke/Lies/Jeannette. Zij starten met pit. En hoe ging het verder? “Met de goede voorbereiding van Ruben t.a.v planning en materiaal vertrokken we voortvarend. Na 33 km kwam de klad erin. Vermoeidheid, smalle bochtige vaartjes, een gezamenlijke Plasactie en fotograferende chinezen haalden de spirit eruit. Het laatste stuk met het zicht op de toren van Steenwijk zat de spirit er weer in en vlogen we over de finish.” Maar wel even bekroond met een 2e plek in het mixC4-veld. Gevolgd door de DC4-ploeg van Kitty/Linda/Marie Christine/Rian/Astrid. Zij hadden geen tegenstand en werden samengevoegd met het mixveld. Erg knap een 3e plek!!!

Herenploegen hadden we ook vanuit het mooie Zwolle:
– HC2x met aan boord Marc, Jannes en Eric. Zij hebben stevig doorgeroeid in een pittig veld!
– HC4x met aan boord de bekende marathonroeiers Roel/Frank/Toon/Wybrand/Agnes. Zij zijn toch altijd maar weer op vele marathonwedstrijden te vinden. Welk water hebben zij nog niet gezien?

Jaap/Katinka/Sandra waren net als in 2015 de hekkensluiter van de ZRZV-ploegen in de MixC2. In een stabiel steady stay tempo roeiden zij lekker door. Meerdere ploegen werden ingelopen, een goed gevoel in een mooi landschap. De boot loopt lekker, al is het wel pittig dit jaar met de vele kilometers zuigsloten, fluisterbootjes vol met fotograferende Chinezen. Met een goede sfeer, snelle wisseltechniek en top voorbereiding van Jaap wisten zij de eerste plek in het MixC2-veld weer te behalen met ruim 30 minuten voorsprong op nummer 2. Ook dit jaar weer een heerlijke kruidenbitter. Jammer dat het flesje wel kleiner is dan vorig jaar.

Voor alle uitslagen: klik hier.

Met de hele ploeg blauwvingers nog nakletsen en soep eten geeft toch maar weer aan dat de Zwolsche een onwijs gezellige roeivereniging is.

Sandra van Hees